instant fap

Glavni imam obišao radove na spratu kuće Hasibe i Mirveta

Glavni imam obišao radove na spratu kuće Hasibe i Mirveta

Jučer je glavni imam Medžlisa, Mirza ef. Žerić posjetio porodicu za koju je socijalni fond “Berićet” pokrenuo humanitarnu akciju opremanja sprata u kojem su zimu trebali dočekati bez struje i vode i na goloj betonskoj ploči.

Hvala Dragome Bogu, nakon naše prve posjete ovoj porodici i apela ljudima da nam pomognu u ovoj plemenitoj akciji, mnogi su se javili spremni pomoći svojim donacijama i na druge načine.

Svjesni da je zima ‘na pragu’ i da hladnoća sve više steže, morali smo urgentno djelovati, te smo odmah sutradan odveli predstavnike tri građevinske firme na lice mjesta sa odlukom da angažujemo onu koja će moći istog dana početi sa radovima, ne znajući kakav će biti odaziv donatora u ovoj akciji.

Znali smo samo da nijedno dijete ne zaslužuje živjeti u onako teškim uslovima i da ćemo jednoipogodišnjem dječaku Ismailu prije zime osigurati topli dom, po svaku cijenu.

Znali smo svakako i to da će mnogi od vas, dragi dobročinitelji, biti naši partneri u ovom hair-djelu i zato nismo kalkulisali. Zahvaljujući dosadašnjem odazivu donatora, izvjesno je da ćemo moći isplatiti građevinske radove koji su pri kraju.

Naša je namjera da ovoj porodici obezbjedimo i osnovni namještaj, jer su od namještaja imali tek jednu ugaonu sećiju u sobi u kojoj su boravili i jedan stari tepih. Da li ćemo i koliko u tome uspjeti ovisi i od vas dobročinitelja koji ćete nam se pridružiti u ovom hajratu.

Od srca se zahvaljujemo svim dosadašnjim dobročiniteljima zahvaljujući čijoj dobroti ćemo usrećiti ovu tročlanu porodicu.

** Hvala i ekipi naše RTV Sane koja medijski prati i podržava ovu humanitarnu akciju.

U večerašnjoj “Hronici” možete pogledati video prilog o nastavku radova u domu Hasiba i Mirvete…—

Želimo na kraju napomenuti i zamoliti sve one koji bi eventualno htjeli donirati nešto od namještaja ovoj porodici da poštujemo kur'anski savjet kod udjeljivanja sadake: “Nećete zaslužiti dobro djelo sve dok ne udijelite od onoga što je i vama samima najdraže, a za svaku stvar koju udijelite, pa Allah sigurno za to zna.” Kao i kur'anski savjet: “Ne izdvajajte ono što ne vrijedi da biste to udijelili – kada ni vi sami ne biste to primili, osim zatvorenih očiju.” (Qur'an, II:267)Molim Uzvišenog Gospodara da naša sadaka bude naš sigurni štit od sličnih iskušenja i nedaća i da njene plodove ‘nađemo’ kada nam bude najpotrebnije.

Koordinator SF “Berićet” Senad ef. Omić

KOMENTARI