instant fap

Glavni imam primio predstavnike boračkih organizacija

Glavni imam primio predstavnike boračkih organizacija

Jučer je glavni imam Mirza ef. Žerić, primio u svome uredu predstavnike organizacija veterana i demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida, šehidskih porodica, kao i dobitnike najviših ratnih priznanja.

Pored Gl. imama sastanku je prisustvovao i Senad ef. Omić, koordinator socijalnih i humanitarnih aktivnosti našeg Medžlisa (SF “Berićet).

Predstavnici pomenutih organizacija su željeli upoznati rukovodstvo Medžlisa Islamske zajednice sa njihovim aktivnostima na osnivanju Fondacije za pružanje pomoći demobilisanim borcima.

Kako je istakao Husref Zukić, predstavnik novoosnovane Fondacije, namjera je bila i da se pobliže upoznaju sa aktivnostima i načinom rada SF “Berićet” koji je u našem gradu odavno prepoznatljiv po svojim aktivnostima na planu pružanja pomoći raznim kategorijama društva.

Iako će rad i aktivnosti Fondacije biti usmjereni isključivo na boračku populaciju, kao vid finansijske i pravne podrške demobilisanim borcima i njihovim porodicama u stanju socijalne potrebe, razmjena pozitivnih iskustava i prakse uvijek je dobro došla.

Koordinator SF “Berićet” ja na ovom sastanku za koji je zamolio da više bude prijateljski susret i razgovor, naglasio da su aktivnosti “Berićeta” na planu pružanja pomoći demobilisanim borcima i njihovom porodicama uvijek bile u samom vrhu prioriteta Medžlisa i da će to tako biti i u budućnosti.

Glavni imam, Mirza ef. Žerić, je iskazao punu podršku novoosnovanoj Fondaciji i konceptu na kojem je kreirana, kazavši kako će Islamska zajednica biti dio koordinirane podrške, te izrazio nadu da će naš narod ubrzo prepoznati njen značaj za ovu kategoriju društva, te pružiti svoju finansijsku podršku istoj.

Na tom putu, podsjetio je na važnost pravičnosti i transparentnosti u radu, kao ključu uspjeha u budućem radu i djelovanju.

KOMENTARI