Glumac koji je poginuo u granatiranju prethodno skinuo pancir i dao ga jednom djetetu

HomeVijestiGlobus

Glumac koji je poginuo u granatiranju prethodno skinuo pancir i dao ga jednom djetetu

Snimak dječaka koji plačući sam prelazi granicu obilazi svijet: Kako ih nije strah Boga?

Ukrajinska televizijska zvijezda Pasha Lee poginuo je tokom jednog od razornih granatiranja u Ukrajini, a sada je poznato i kako je neposredno prije smrti skinuo svoj pancir kako bi ga dao djetetu koje je tada nastojao zaštititi.

Pasha kojeg su Ukrajinci često viđali na malim ekranima u ulozi glumačke zvijezde i televizijskog voditelja, odlučio je ostaviti svoj posao i ponosno stati u odbranu Ukrajine, a posljednja informacija o njemu prilično je poražavajuća.

Glumac je bio na zadatku u Irpinu pomažući djeci pri evakuaciji iz njihovih domova kada ih je naglo prekinulo granatiranje, a Pasha je tada, neposredno prije smrti, skinuo svoj pancir i obukao ga djetetu koje je nosio sa sobom.

Svega dva dana prije smrti, Lee je podijelio fotografiju sa kolegicom vojnikinjom, tvrdeći kako su uhvatili malo vremena da se fotografišu.

“U posljednjih 48 sati imali smo priliku sjesti i baciti fotku dok je bombardovanje u toku. Smijemo se jer ćemo se snaći za svoju Ukrajinu”, napisao je.

Iako je od samog početka invazije vjerovao kako će se Ukrajina uspjeti izboriti, nažalost, on to nije dočekao. Preminuo je 6. marta, u drugoj sedmici od početka rata.

Pasha je stekao slavu ulogom u komediji “Meeting of Classmates”, a zatim i akciji “The Fight Rules” iz 2017. godine, a njegov glas mogao se čuti i pri sinhronizaciji nekoliko holivudskih filmova poput “The Lion King” i “The Hobbit”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: