instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Godina dana od pogibije Adisa i Davora: Heroji koji su život položili za nas

Godina dana od pogibije Adisa i Davora: Heroji koji su život položili za nas

Cijela BiH i Sarajevo danas se prisjećaju tragičnog ubistva dvojice pripadnika MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Policajci, čija je namjera bila da zaštite imovinu građanina glavnog grada BiH, položili su svoj život na današnji dan, 26. oktobra 2018. godine.

Adis i Davor su tog jutra u patroli zatekli nekoliko osoba koje su pokušale da ukradu vozilo u ulici Geteova do broja 1 u sarajevskom Alipašinom polju. Radili su ono što su najbolje znali, krenuli su da zaustave razbojnike u njihovoj zloradnoj nakani, a oni su im uzvratili – vatrom.

Adis i Davor izrešetani su iz automatske puške i ostali su ležati na zemlji dok su se njihove ubice odvezle u nepoznatom pravcu.

Do dolaska ekipe hitne pomoći, još je samo Davor davao znakove života, ali je nažalost, tog jutra sa KCUS-a došla vijest da je i on uslijed zadobivenih povreda, ispustio svoju časnu dušu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo, zajedno sa MUP-om KS i drugim policijskim agencijama pokrenuli su istragu o njihovom ubistvu, a javnost sa nestrpljenjem iščekuje prve rezultate. Jer, toliko su ova dvojica heroja i zaslužili.

Ministarstvo unutrašnjih poslova na dan njihove pogibije otkrit će spomenik u čast dvojici hrabrih, izvrsnih momaka.

Spomenik će biti otkriven danas, na mjestu pogibije dvojice neopjevanih heroja Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Naše ubijene policajce Adisa i Davora ne smijemo nikad zaboraviti i ovo je jedan od načina da ih zauvijek sačuvamo od zaborava i odamo im počast za njihovu hrabrost.

I zato, gdje god danas bili, zastanite, pomolite se ili proučite Fatihu za ovu dvojicu hrabrih momaka. To je najmanje što možemo uraditi za one koji su svoj život dali da bi mi danas bili sigurniji građani.

KOMENTARI