instant fap

Godina nova, priča stara: Petev na novom iskušenju da napusti kormilo reprezentacije

Godina nova, priča stara: Petev na novom iskušenju da napusti kormilo reprezentacije

Iza bugarskog trenera je godina sasvim solidnog rada. Napravljen je iskorak u odnosu na ranije cikluse, međutim kvalifikacije su bile neuspješne jer se nije otišlo ni do baraža.

Petev je početkom decembra imao ponudu da preuzme jedan od belgijskih klubova, a ta priča je ponovo postala aktuelna.

Tada je za dovođenje Bugarina bio zagrijan Oostende, a ista situacije je i sada nakon što je dosadašnji trener Alexander Blessin otišao na klupu Genoe.

Mediji u Belgiji pišu da će izvršni direktor Oostendea Gauthier Ganaye na klupu vrlo vjerovatno angažovati stranca, a među kandidatima je i Petev.

Selektor Zmajeva se nalazi na listi od četiri imena. Osim njega tu su još Nijemac Daniel Stendel, Nizozemac POter Hybulla te Austrijanac Markus Schopp.

Dakle, godina nova, priča stara za Petev. Prošli put je odolio iskušenju da se vrati klupskom fudbalu, a prema svemu sudeći će biti i tako.

Naredni izazovi našu selekciju čekaju u martu kada će u dva prijateljska duela dočekati Gruziju (25. mart) i Luksemburg (29. mart).

Takmičarski mečevi su na programu u junu. Tada će krenuti novo izdanje Lige nacija. Protivnici BiH su Finska, Rumunija i Crna Gora.

KOMENTARI