GODINU DANA OTKAKO SMO NAŠEG NERMINA USELILI U NOVI DOM

Homeinmedia danasUncategorized

GODINU DANA OTKAKO SMO NAŠEG NERMINA USELILI U NOVI DOM

Oprostite nam, ptičice male. Neka vam laka bude bar ova hladna zemlja bosanska…

Ovih dana godina je dana od kako smo Hairiće uselili u njihov dom. Teško oboljelom demobilisanom borcu Armije R BiH odagnali smo strepnje i ublažili bol.

Kupili im kuću, u potpunosti je renovirali, pored Nermina, još jednom nezaposlenom demob. borcu i njegovoj porodici kupili kuću i osigurali krov nad glavom… jer ste vi tome “krivi”.

Vi – Armija našeg dobrog naroda iz svakog ćoška ovog bijelog dunjaluka koja se pokrenula i u nepuna 3 mjeseca nam pomogla da trajno zbrinemo dvije porodice.

HVALA VAM DOBRI NARODE!!!

** Ovih dana članovi džematskog odbora džemata kojem pripada Nermin Hairić (Kruhari-Jezernice), sa svojim imamom, Mirzom ef. Žerićem, posjetili su bolesnog Nermina i njegovu porodicu.

Bili su tu i neumorni Hamdija i Asim, “kičma” ove humanitarne akcije i najljepše “priče” koju smo u prošloj godini “ispričali” o dobroti bosanskog čovjeka.

Socijalni fond “Berićet” je bio samo servis i redovna podrška kad god je gdje “zaškripalo”.
Iako je njegovo zdravstveno stanje trenutno teško, riječi zahvale svim dobrim ljudima ne silaze sa njegovih usana.

Nermin sada nema brigu koja mu je, kako kaže, bila i od bolesti teža – šta će biti sa njegove četvero dječice, ako li njemu šta bude.

Biće i Nermin dobro, ako Bog da i sa svojom dječicom još dugo poživjeti u domu satkanom od merhameta/dobrote našeg naroda.

Senad ef. Omić,
koord. SF “Berićet

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0