instant fap
NaslovnicaSport

Golmanu amuputirali ruku i nogu, poginuli igrač došao na potpis ugovora

Golmanu amuputirali ruku i nogu, poginuli igrač došao na potpis ugovora

Dva nogometaša Maribora poginula su u saobraćajnoj nesreći kada su se, vozeći se s treninga, prevelikom brzinom zabili u stup sa semaforom, pri čemu se od siline udara automobil raspao na dva dijela.

Stravična nesreća potresla je ne samo Sloveniju, nego susjedne zemlje, ali i cijeli sportski svijet, a saznaju se mučni detalji:

Zoran Baljak (21) poginuo je, a da nije stigao zaigrati za njegov novi klub. Dosadašnji igrač Zavrča, upravo je doputovao u Maribor na potpis ugovora. Damjan Marjanović (20) u klub je došao iz Krke, a prije dvije godine nastupao je za Maribor u juniorskoj Ligi prvaka.

Liječnici se bore za život Ljubomira Moravca (20), golmana kojem su u mariborskoj bolnici morali amputirati ruku i nogu. Na spomenutoj utakmici juniorske LP bio je rezerva.

Foto: Delo.si
Foto: Delo.si

Marjanović je vozio auto, dok je Baljak bio na zadnjem sjedištu, kao i Moravac. Žiga Lipušček (19) koji je sjedio na mjestu suvozača, lakše je ozlijeđen. Sva četvorica prema policijskom izvještaju bili su vezani sigurnosnim pojasevima.

Uroš Zimšek, koji je s njegovom djevojkom jedini neposredni svjedok stravične nesreće, automobilom se uključivao na glavnu cestu, kada je, kako kaže, “njome nešto proletjelo”:

“Zaledio sam se za volanom. Isti čas mi je prošlo kroz glavu da su svi u tom autu mrtvi.” Odmah je s djevojkom otrčao do unesrećenih, čiji automobil je odletio 100-tinjak metara dalje od mjesta nesreće, dok su dijelovi smrskanog i preplovljenog vozila bili razbacani stotinama metara okolo.

Došao je i vatrogasac koji se zatekao u blizini, otrčali su do ostataka automobila u jarku, a tamo je jedini od nogometaša pri svijesti doživio psihički slom, pa su ga do dolaska hitne pomoći morali silom zadržati na tlu.

Očito je nesreću izazvala prevelika brzina, puno veća od 70 kiloemtara na sat, koliko je ograničenje na toj dionici, te prolazak kroz crveno i kada je mladi Marjanović vidio da sa sporedne ceste na križanje ulazi automobil kojem je zeleno, pokušao je izbjeći sudar skretanjem ulijevo, ali se tako zabio u stup semafora.

KOMENTARI