instant fap

Goran Zubac i pojedini federalni i državni ministri bit će saslušani kao osumnjičeni za napad na Predsjedništvo BiH!

Goran Zubac i pojedini federalni i državni ministri bit će saslušani kao osumnjičeni za napad na Predsjedništvo BiH!

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goran Zubac bit će uskoro saslušan u Tužilaštvu BiH kao osumnjičeni u istrazi koja se protiv njega vodi zbog nesavjesnog rada u službi u vrijeme demonstracija i napada na Predsjedništvo BiH, potvrdio…

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goran Zubac bit će uskoro saslušan u Tužilaštvu BiH kao osumnjičeni u istrazi koja se protiv njega vodi zbog nesavjesnog rada u službi u vrijeme demonstracija i napada na Predsjedništvo BiH, potvrdio je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Miroslav Marković,državni tužilac.

Prema njegovim riječima, istraga protiv direktora SIPA-e ide redovnom dinamikom, u toku je prikupljanje dokumentacije, od novinskih članaka do snimaka koji su 7. februa napravljeni ispred Predsjedništva BiH i zgrade Kantonalne vlade u Sarajevu.

– Zubac će biti saslušan kao osumnjičeni. Naravno, bit će saslušan i Himzo Selimović, direktor Direkcije za policijsku koordinaciju BiH na okolnosti tih događaja. Stvari su tu poprilično jasne i vidi se iz propisa šta je ko trebao raditi i šta je čiji posao bio, a zna se kako je ko postupio – kaže Marković.

Međutim, tužilac Marković kaže kako će istraga ići i u drugom smjeru, te će biti saslušani i pojedini federalni i kantonalni ministri, te načelnici kako bi se utvrdio karakter događaja od tog dana.

– Dokumenti sami govore za sebe, ali je potrebno utvrditi i u ovom predmetu karakter tog napada na Predsjedništvo BiH – kaže Marković.

On napominje da se, neovisno od njegove istrage protiv Zubca koji je odbio prihvatiti zahtjev Selimovića da SIPA intervenira i brani Predsjedništvo BiH od napada huligana koji su palili sve pred sobom, vodi i istraga o samom napadu. Podsjećamo, Federalna uprava policije je podnijela krivičnu prijavu protiv NN osoba za teroristički napad u kojem su teško oštećeni državna imovina i zapaljena državna zastava.

nap.ba

KOMENTARI