instant fap
NaslovnicaVijesti

Gorenje kreće s proizvodnjom kultnih bicikala Rog

Gorenje kreće s proizvodnjom kultnih bicikala Rog

Slovenski proizvođač bijele tehnike Gorenje najavio je da će početi proizvodnju bicikala marke Rog, pošto će od trenutnog privatnog vlasnika otkupiti pravo na naziv brenda za više od 40.000 eura.

Privatni je vlasnik brend otkupio od nekad poznate ljubljanske tvornice bicikala Rog koja je 2009. godine završila u stečaju, a spreman se odreći prava na intelektualno vlasništvo za 41.500 eura.

“Gorenje ima znanje i iskustvo koje možemo upotrijebiti za revitalizaciju jednog od najpoznatijih slovenskih industrijskih brendova”, kazao je direktor Gorenja Franjo Bobinac, potvrđujući da će Gorenje početi proizvoditi bicikle.

Gorenje u projekt obnove sjaja starom brendu slovenskih bicikala koji su bili poznati na prostoru nekadašnje Jugoslavije ulazi s ljubljanskim trgovačkim centrom BTC kao partnerom. Prvi bicikli nove generacije na tržištu će se pojaviti 2017. godine.

Najprije će se raditi moderna verzija nekad megapopularnog sklopivog bicikla “pony” iz modernih materijala i s poboljšanom ergonomijom, a godinu kasnije tržište može očekivati i bicikle za gorsku i gradsku vožnju, te električne bicikle.

Do kasnih 80-ih godina prošlog stoljeća tvornica bicikala Rog proizvodila je 300 do 350 tisuća bicikala godišnje, ali je raspadom zajedničkog jugoslavenskog tržišta i jeftinim uvozom s dalekog istoka kasnije zapala u teškoće i propala.

KOMENTARI