instant fap

Govorio o vjeri i postu: Muhamed Bešić za BBC otkrio da je u ramazanu dobio sina

Govorio o vjeri i postu: Muhamed Bešić za BBC otkrio da je u ramazanu dobio sina

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić, kao i fudbaleri širom svijeta morao se pridržavati odredbi koje su u vrijeme pandemije koronavirusa izdale skoro sve države svijeta.

Ipak, Zmaj koji igra na posudbi u redovima Sheffield Uniteda u gostovanju na BBC Sportsu kazao je kako mu mjere koje je odredile vlasti u Velikoj Britaniji nisu teško pale.

– Prije dvije sedmice dobili smo sina, tako da mi je jako drago što sam mogao više vremena provoditi s porodicom – otkrio je Bešić prinovu u njegovoj porodici gostujući u emisiji kojoj je fokus bio na tome kako sportisti koji su muslimani izlaze na kraj s posebnim mjerama tokom pandemije koronavirusa, pogotovo zbog činjenice što se to dešava u toku mjeseca ramazana.

Osim bh. reprezentativca gosti emisije putem Zoom aplikacije bili su napadač Toronto Wolfpacksa Sonny Bill Williams i engleski reprezentativac u kriketu Adil Rashid.

Ipak, Bešić je priznao da mu nedostaje teravija.

– Nedostaje nam teravija, nadam se da će se stvari uskoro vratiti u normalu – rekao je bh. reprezentativac.

Zmaj je rekao kako vrijeme koristi kako bi djecu učio islamu, ali istakao da tek sada razumije posao koji rade imami.

– Zaista cijenim posao koji oni rade jer nekada je teško pronaći prave riječi kada želite nešto objasniti – rekao je Bešić.

Reprezentativac naše zemlje otkrio je kako je zbog brojnih povreda promijenio svoj način ishrane.

– Imao sam mnogo povreda tako da sam se prebacio na vegetarijansku ishranu. Jedem manje mesa, manje ribe. Nastojim se hraniti na najbolji mogući način – poručio je veznjak Sheffield Uniteda.

Fudbaler koji je još pod ugovorom s Evertonom kaže kako mnoge stvari posebno cijeni tokom ramazana.

– Osjećam da sam bliže Bogu, a sa svojim imanom (vjerom op.a) sam se dugo borio u fudbalu. Ovo je prvi ramazan u kojem nisam propustio nijedan dan posta. Zbog toga se osjećam blagoslovljeno – naglasio je Muhamed.

Osvrnuo se Zmaj i na to kako se nosi(o) sa slavom.

– Nikada nisam imao problema sa slavom. Moji problemi su uvijek bili novac i materijalne stvari. Jednostavno sam osjećao prazninu u sebi. Kada sam kupio Lamborghinija, sjedio sam u njemu i razmišljao “Šta sad?” Bio sam prazan, kao da sam u svom starom autu. Za mene je to bio trenutak koji je sve preokrenuo. Imao sam 14 automobila u tri godine. Bilo je to nevjerovatno, no sada se molim kako bih se s tim stvarima nosio mnogo bolje – rekao je Bešić.

Reprezentativac naše zemlje na kraju razgovora je rekao kako u Engleskoj osjeća respekt od ljudi zbog svog posla i vjere kojoj pripada.

– U Engleskoj osjećam toliko poštovanje ljudi. Nikada nisam imao problema. U Njemačkoj je bilo malo drugačije jer vas nisu toliko poštovali. Zato sam u Engleskoj već šest godina i nadam se da ću još dugo ostati – kazao je Zmaj na kraju razgovora.

KOMENTARI