instant fap

Građani pozvani da na Trgu djece Sarajeva odaju počast ubijenim policajcima

Građani pozvani da na Trgu djece Sarajeva odaju počast ubijenim policajcima

Na Facebook grupi pod nazivom Skup podrške Policiji Kantona Sarajevo građani su pozvani da na Trgu djece Sarajeva odaju počast ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću

Njihov poziv prenosimo u cijelosti:

“Znam da ovaj događaj nije vezan direktno za kulturu, ali indirektno jeste… Naša policija svakako nas direktno i indirektno štiti kako bi mogli nesmtano iskazati svoju kulturnu misao , s toga… U ponedjeljak bi trebali i mi njima dati podršku…

Zbog brutalnog ubojstva dva policajca u sarajevskom naselju Alipašino polje, udruženje “Val”. Ovaj skup je planiran za ponedjeljak 29. 10. u Parku ubijene djece Sarajeva sa početkom u 18.00.

Ovom prilikom su pozvane i sve druge nevladine organizacije i udruženja bez obzira na djelatnost da se pridruže i podrže ovu aktivnost, te na taj način animiraju sve građane. Jako bitno je da se iskaže i dalje povjerenje u policiju i podrška, jer na taj način dajemo iskrenu potporu sektoru u BiH koji zaista uvijek stoji za svaki problem građana. Ukoliko postoje pitanja, sugestije ili ideje svi građani mogu da se jave putem poruke u inbox oficijalnog facebook pagea udruženja “Val”

Park ubijene djece Sarajeva se odabrao kao mjesto okupljanja iz razloga što su ovi službenici sigurno u ratnom periodu bili mladi ljudi koji su voljeli svoju zemlju, a toliko godina nakon najgorih dešavanja u njoj su dali život na jedan jako nehuman i hladnokrvan način. Isto okupljanje je i apel vlastima da dopusti policiji veće ovlasti, te da učini promjene kojima bi policija bila sigurnija u svrsi pravilnog ostvarenja zaštite građana i njihove imovine.

Okupljanje se može tumačiti indirektno kao i glas građana da neće više tolerisati život u opštoj nesigurnosti i oduzimalnje ovlasti onima koji iskreno štite njihove interese.”

KOMENTARI