instant fap

Gradonačelnik Grand Rapidsa proglasio 11. juli Danom sjećanja na Srebrenicu

Gradonačelnik grada Grand Rapidsa u Michiganu, George K. Heartwell, drugom gradu po veličini u državi Michigan, već osmu godinu za redom izdaje proglas za Dan sjećanja na Srebrenicu i Sedmicu počasti Bosni i Hercegovini.

U Grand Rapidsu živi veliki broj Bošnjaka koji su preživjeli agresiju i genocid, saopćio je Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike Haris Alibašić se uime Bošnjaka Grand Rapidsa zahvalio gradonačelniku Heartwellu i rekao keko se ovim proglasima pokazuje podrška Bošnjacima koji su preživjeli agresiju i genocid, a koji su u Grand Rapidsu našli novi dom i podsjeća nas sve one koji su stradali kao rezultat agresije na BiH.

U proglasu gradonačelnika Georgea K. Heartwella stoji da zbog važnosti događaja, “ovime objavljujem dan 11. juli, 2012 kao Dan sjećanja na Srebrenicu” te ovu sedmicu “kao Sedmicu počasti Bosni i Hercegovini u gradu Grand Rapidsu i ovim povodom pozivam sve građane da rade skupa kako bi se okončao krug nasilja i da promoviraju zajednički suživot za sve”.

KOMENTARI