instant fap

Gradonačelnik organizovao pljačke supermarketa

Gradonačelnik gradića Marinaleda Huan Manuel Sančez Gordiljo postao je neka vrsta modernog Robin Huda jer je organizovao pljačke lokalnih supermarketa kako bi nahranio siromašne članove zajednice na čijem je čelu.

Gordiljo je tokom prošle sedmice predvodio nekoliko upada u supermarkete oko gradića Marinaleda nedaleko od grada Sevilje na jugu Španije jer, kako je rekao “neko je morao da učini nešto da bi porodice mogle jesti”.

On je u protekle  33 godine gradonačelnik Marinelade i član regionalnog parlamenta Andaluzije ispred stranke “Ujedinjena ljevica” (UI). Gradonačelnik lično nije učestvovao u upadima ali je stajao ispred supermarketa i izdavao komande svojim “drugovima” putem megafona.

U jednom od marketa “Kerfor” dvanaestak kolica napunjena su robom kao što su mlijeko, šećer, jestivo ulje, tjestenina i izvezena  pored blagajni bez plaćanja.

Slična pljačka izvedena je u marketu “Mersadona” u susjednom gradu Esija i Gordiljo je najavio da će nastaviti sa sličnim akcijama.

“Jednostavno ima ljudi koji nemaju dovoljno na svojoj trpezi”, rekao je Gordiljo, opisujući upade kao simboličnu i mirnu reakciju na način na koji vlada rješava pitanje ekonomske krize.

KOMENTARI