instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Grčka otvara granice 1. jula, nema karantina ni obaveznog testa na koronavirus

Grčka otvara granice 1. jula, nema karantina ni obaveznog testa na koronavirus

Ambasador BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić rekla je da će Grčka svoje granice otvoriti 1. jula i da će svi oni koji žele da provedu godišnji odmor u njoj to moći da učine bez obaveznog četrnaestodnevnog karantina.

“Grčka će svoje granice otvoriti 1. jula za sve one koji žele da provedu odmor u njoj bez obaveznog četrnaestodnevnog karantina, odnosno bez testiranja na COVID-19, uz izuzetak onih zemalja koje u tom trenutku budu imale nepovoljniju epidemiološku sliku”, istakla je Krstićeva.

Krstićeva je rekla da će od 15. juna granica biti otvorena za državljane onih zemalja koje imaju ohrabrujuće epiodemiološke podatke. 

“Za sada se zna da su to Srbija, Bugarska, Njemačka i baltičke zemlje, a da li će i BiH biti jedna od zemalja čiji će državljani već od 15. juna moći da posjete Grčku – tu informaciju uskoro očekujemo. Međunarodni letovi sa aerodroma Elefterios Venizelos se ponovo uspostavljaju 15. juna, a od 1. jula se uspostavljaju međunarodni letovi i na svim ostalim aerodromima u Grčkoj”, precizirala je Krstićeva.

Ona je dodala da će kopneni granični prelazi takoće biti otvoreni. 

“Ostaje još da vidimo da li će tranzitne zemlje otvoriti svoje granice. Nadamo se da hoće, s obzirom na trend u zemljama regiona”, rekla je Krstićeva.

Kada je riječ o osobama koje imaju radnu, odnosno boravišnu dozvolu u Grčkoj, za njih, kako konstatuje Krstićeva, ulazak u zemlju nikada nije bio onemogućen, ali su mjere četrnaestodnevnog karantina, odnosno obavezno testiranje na virus korona, i dalje na snazi.

Krstićev je rekla da se u Grčkoj trenutno nalazi izvjestan broj državljana BiH koji su se u trenutku zatvaranja granica tu zatekli iz privatnih ili poslovnih razloga.

KOMENTARI