instant fap

Groznica maturske večeri

Groznica maturske večeri

„Moram biti najljepša. Toliko lijepa da se ostali dive mojoj haljini od 300 eura, štiklama od 100, svim tim frizerskim i kozmetičkim zahvatima. Šta je ta količina novca za moj roditelje. Ništa. Čula sam tatu kako da su mu ispaliti neki dug plaća za 2009. godinu. Pa fantastično. Mogu svojoj mezimici priuštiti ono najbolje, ipak je estetika osnova ovog univerzuma. Oni su hvala Bogu svjestni tog“.

Valja se upitati nad značajem maturske zabave i njene organizacije. Postali smo lutke komercijalnog svijeta. Iskompleksiranost nam je najjača osobina. Dopustili smo sebi da propadnemo. Kojom svrhom? Svrhom nametanja. Spremni smo izdvojiti ogromne količine novca, da bi se dopali drugima, da bi nas drugi primjetili. Zbog jedne noći. Noći koja je bila simbol prijateljstva, ljubavi, pečačenjem poglavlja mladosti. Danas je to sve iluzija. Slika u koju su uvezani loša tranzicija, divlji kapitalizam, neodgovorna demokratija. Zar iz tog sistema mlad čovjek, može nešto naučiti. Čovjek bez psihološke podloge za stav. Upravo taj stav mu je izgubljen u vremenu i prostoru. I on postaje ideal savremenog svijeta.

Jedina uloga savremenog svijeta je udaranje po džepu roditelja. Praznom džepu. Isti ti roditelji, žive prema motu: Kad ja nisam imao, nek ima moje dijete. Tvoje dijete je rođeno u izgubljenom vremenu, tvoje sve koje pokušavaš da stvoriš iz ničeg, je iskoristilo u nepotrebno. Ne krivi ga ipak, život ga je izmanipulisao. Nudi mu pogrešne karte. Svaki odabir će mu biti pogrešan.

Nije proslava mature greška, njena prezentacija je greška. Zasnovana je na razlici, u većini slučajeva socijalnoj, borili se mi protiv tog ili ne, mentalitet čovjeka je takav.

Sujeta nam se ispoljava da vidimo ono loše, zanemarjući dobro. Dobro, da se omladini pruži noć zabave bez neprilagođenih komentara, onih ljudi što im je sve oko njih zasnovano na propasti i negativnom. Ne bismo mi bili mi da svojom odbojnošću ne uništimo idilu.

Pustimo mlade. Jednom se živi. Sve je prolazno, pa i matursko veče. Prepustili smo se tim zakonima modernog. Ne dozvolimo da drugi ispašta za našu nesposobnost. 

KOMENTARI