instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Grujičić pozvao Srebrenicu da glasa za Vučića: Pružio je ruku Bošnjacima uprkos “pokušaju atentata”

Grujičić pozvao Srebrenicu da glasa za Vučića: Pružio je ruku Bošnjacima uprkos “pokušaju atentata”

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić i predstavnici srpskih stranaka u ovoj općini održali su jutros press konferenciju na kojoj su pozvali stanovnike da na srbijanskim izborima u nedjelju glasaju za Aleksandra Vučića.

Na početku je Grujičić rekao da govori u ime svih srpskih stranaka u Srebrenici, koje žele dati podršku politici Aleksandra Vučića. Kako su opisali, srbijanski predsjednik, “vodi politiku stabilnosti, mira, suživota, zajedništva, prosperiteta, projekata i zajedničke saradnje”.

“Ovom prilikom želimo da mu iskažemo podršku, njegova politika ima za rezultat izgrađenu infrastrukturu, otvorena nova radna mjesta, unapređeno školstvo, zdravstvo, vojsku i policiju. To najviše utiče na RS, ali i BiH iz razloga što je Srbija naša matica. Ukoliko je ona stabilna i jaka, jaka je i RS”, rekao je to Grujičić.

On je pohvalio Vučića zbog projekata koje je proveo u Srebrenici uprkos tome što je navodno pokušan atentat na njega na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici. Uprkos brojnim kontroverzama koje prate događaj na koji se referira Grujičić, srpski političari u Srebrenici očigledno ne odustaju od retorike da je riječ o pokušaju atentata.

“Ne zaboravljamo ni pruženu ruku Bošnjacima i atentat koji je pokušan na njega, ali se on ponio kao lider u tako teškim uslovima i opet pomogao Srebrenici”, rekao je Grujičić i upravo to naveo kao razlog da građani daju glas Vučiću.

“Zato draga braćo sestre, svi vi koji imate biračko pravo, pozivam vas kao načelnik općine Srebenica da iskoristite to pravo i glasate 3. aprila. Da glasate za predsjednika Aleksandra Vučića i njegovu glasačku listu ‘Zajedno možemo sve’. Živjela Srbija. Živjela Republika Srpska”, poručio je Grujičić.

KOMENTARI