instant fap

Grupa Pravda za Davida: U četvrtak klinac iz geta zauvijek napušta Banja Luku

Grupa Pravda za Davida: U četvrtak klinac iz geta zauvijek napušta Banja Luku

Grupa Pravda za Davida je pozvala građane da dostojanstveno isprate tijelo Davida Dragičevića. Nakon ekshumacije Davidovog tijela, bit će ponovo sahranjen u Austriji.

Pravda za Davida je podsjetila da je sutra 354. dan od kada je Đakac – kako su zvali Davida – stradao.

Kako su istakli iz ove grupe, sutra je dan kada “klinac odlazi iz geta”.

Pozvali su na dostojanstven ispraćaj Davida.

“Budimo dostojanstveni kao što smo uvijek bili. Sutra naš Đakac odlazi u 10:00 sati ispred Rebrovačke crkve. Okupićemo se u dvorištu u 9:45 sati i oprostiti se sa Davidom koji zauvijek napušta svoj grad Banja Luku. Nakon toga ko je u mogućnosti može da krene svojim vozilom mirno u koloni prema graničnom prelazu u Gradišci. Kretanje će biti u koloni poštujući saobraćajne propise i ići će se starom gradiškom cestom. Zaustavićemo se na parkingu između autobuske i stadiona u Gradišci i obratiti se medijima i našem Davidu. Poslije toga naš klinac i zauvijek napušta ovaj geto“, poručili su iz grupe Pravda za Davida dodavši:

“Svi ostali koji nisu u mogućnosti u to vrijeme odati počast, mogu doći prekoputa Verano Motorsa (parking pumpe Nafta Trans)- zapadni tranzit nakon motela Nana i nakon stacioniranog radara i odatle se svojim vozilima priključiti koloni”.

Naglasili su da je “Banja Luka ostala bez svog srca, ali da ima dušu, te da će istrajati do potpune istine”.

Podsjećamo, u ponedjeljak, 11. marta je izvršena ekshumacija tijela Davida Dragičevića koji je sahranjen u Banjoj Luci. Nakon ekshumacije, David će biti ponovo sahranjen – ovaj put u Austriji. Tako su odlučili njegovi roditelji, otac Davor i majka Suzana Radanović.

KOMENTARI