Guardiola u svom stilu prozvao Ibrahimovića: ‘Tako sam ljubomoran, može napisati još jednu knjigu’

HomeSport

Guardiola u svom stilu prozvao Ibrahimovića: ‘Tako sam ljubomoran, može napisati još jednu knjigu’

Ispričana je i najluđa anegdota vezana za Ibrahimovića

 

Jedna od “javnih tajni” nogometa je da Zlatan Ibrahimović nije uživao u sezoni u Barceloni, a i sam se ne boji objasniti da je Pep Guardiola bio veliki dio razloga za to. Napadač je tvrdio da ga je Guardiolin ego spriječio da ostvari svoj puni potencijal tokom njihovih zajedničnih dana u Kataloniji.

Dvojac se posvađao nakon što je Guardiola umjesto Šveđanina više toga radio u korist Lionela Messija, koji je u to vrijeme počeo pokazivati znakove da je riječ o vanserijskom talentu.

Na pitanje novinara o tome što misli o Erlingu Haalandu, Ibrahimović je imao riječi hvale, ali i doveo razvoj pod Guardiolinim vodstvom pod upitnik.

Ubrzo nakon, kako je to “Ibra” nazvao – upozorenja da ne dijele jednaku sudbinu pod istim trenerom, dužan mu nije ostao sadašnji trener Manchester Cityja.

“U pravu je, potpuno je u pravu. U ovom klubu, u ovoj momčadi, moj ego je iznad svake druge osobe, svakog igrača. Ne volim kad Erling zabije tri gola. Tako sam ljubomoran! Iskreno, tako ljubomoran! Rekao sam: ‘Erling, molim te bez više golova, inače novine neće pisati o meni, i samo o meni’.

U pravu je, savršeno me poznaje. Može napisati još jednu knjigu“, sarkastično mu je odgovorio španski strateg, prenosi Jutarnji list.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0