instant fap

Guardiola vreba posao u Cityju, Mancinija čuvaju rezultati u Premiershipu

Nakon još jedne užasne sezone u Evropi, druge uzastopne, koju će Manchester City vjerovatno završiti u grupnoj fazi Lige prvaka, pritisak na trenera Roberta Mancinija sve je veći. Od mogućih 12, City je skupio svega dva poena.

Kako javlja The Sun, Pep Guardiola rado će poslušati svaku ponudu za njegov budući posao. Bivši trener Barcelone ne vodi ni jedan klub poslije odlaska na kraju prošle sezone. Sada je 41-godišnji strateg spreman razmotriti ponude nekoliko klubova, posebno iz Premiershipa, no ne misli sjedati na klupu prije iduće sezone.

Guardiola je bio povezivan i sa Milanom, a prije nego što je Roman Abramovič postavio Roberta Di Mattea na trenera Chelseaja, bio je jedan od pritajenih kandidata za menadžera plavaca.

Ipak, Guardiolin menadžer Jose Maria Orobitg demantirao je navode da je bilo ozbiljnih pregovora sa Milanom, ali ne odbacuje takvu mogućnost:

“Vrata za pregovore za njih su otvorena. Isto kao što su otvorena i za Manchester City, Chelsea… Pep će razmotriti sve ponude, pa će ih onda ocjenjivati. Za sada je sigurno samo to da do iduće sezone Pep neće preuzimati niti jedan klub”, rekao je Orobitg.

Kako god, Mancinija na poslu i dalje drže rezultati iz Premiershipa u kojem je nakon deset kola neporažen sa omjerom od šest pobjeda i četiri remija. Prvaci Engleske za vodećim Manchester Unitedom zapostaju boda.

KOMENTARI