Hadžić, Burnić, Ćoralić /  Najveći nogometni talenti porijeklom iz Sanskog Mosta

HomeNaše priče

Hadžić, Burnić, Ćoralić / Najveći nogometni talenti porijeklom iz Sanskog Mosta

Novi gol Benjamina Hadžića

Utorak, 18.10.2016. godine mnogi bi rekli nebitan datum, ali mještani Husimovaca kod Sanskog Mosta ne bi se baš složili s tim, kao i mladi nogomaši porijeklom iz ovog malog naselja kod Sanskog Mosta.

Baš taj dan su za svoje prve ekipe debitovali Ćoralić i Burnić, a odmah naredni dan Hadžić je igrao u Ligi Prvaka za juniore Bayerna. Prvi je u Ljubljani za prvu ekipu Olimpije debitovao 18-godišnji Sandi Ćoralić u kup utakmici protiv Aluminija, koja je završila rezultatom 2:1 u korist aktuelnog prvaka Slovenije, a Ćoralić je sjajno odigrao cijeli susret i dobio velike pohvale.

Za one koji ne znaju Sandi Ćoralić je juniorski reprezentativac Slovenije.

Isti dan, dva sata kasnije, Dženis Burnić debitovao je za prvu ekipu Borussije Dortmund u pobjedi nad Sportingom rezultatom 1:2 u Ligi Prvaka. Burnić je ušao u igru u 90 minuti susreta. Burnić je juniorski reprezentativac Njemačke i jedan je od najvećih nogometnih talenata u Evropi.

Sutradan, nakon sto su Ćoralić i Burnić debitovali za svoje klubove, juniori Bayerna igrali su u Ligi Prvaka protiv vršnjaka PSV-a i doživjeli poraz od 0:2, ali to nije umanjilo sjajnu igru i ponos Sanjana, jer je 17-godišnji Benjamin Hažić igrao sjajno za Bayern do 65 minute. Hadžić je naš juniorski reprezentativac.

Zvuči pomalo nevjerovatno, ali sva tri igrača su porijeklom iz Sanskog Mosta, tačnije Husimovaca.

Želimo Ćoraliću, Burniću i Hadžicu velike i uspješne  nogometne karijere.

Amel Letic

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0