Hafiz Kenan Musić apelovao da se pomogne djeci na sjeveru Sirije da prežive hladnu zimu

HomeSport

Hafiz Kenan Musić apelovao da se pomogne djeci na sjeveru Sirije da prežive hladnu zimu

Rasprodate ulaznice za utakmicu BiH – Švicarska

Izuzetno cijenjeni islamski učenjak, sarajevski hafiz Kenan Musić, objavio je poruku na društvenim mrežama u kojoj skreće pažnju na veoma teške uvjete tokom hladnih zimskih dana u kojima žive mnogi ljudi, uključujući djecu, u izbjegličkim kampovima na sjeveru Sirije.

– U izbjegličkim kampovima na sjeveru Sirije od hladnoće samo u zadnjih nekoliko dana umrlo je 15 djece!!! Neka su nam ovog hladnog januarskog jutra makar u mislima i dovama, ako nismo u stanju nešto drugo za njih učiniti, pa da se očiste naša srca od zlobe, te da u dovama zatražimo ono što nas je posljednji Božiji Poslanik Muhammed, s.a.v.s., naučio da molimo za sve ljude – naveo je Musić.

Ekstremno niske temperature zraka zahvatile su područja na sjeveru i sjeverozapadu Sirije, a raseljeni civili zimu dočekuju u improviziranim šatorima.

U Idlibu i okolnim područjima, obilne snježne padavine uništile su na stotine ionako neuslovnih šatora.

Mnoge sirijske porodice bile su prisiljene zbog napada Assadovog režima i njegovih pristalica napustiti svoje domove i smjestiti se u šatore, koji su daleko od uslovnih za život dostojan čovjeka.

Nakon obilnih padavina, u šatorima su ostali voda i blato, a porodice strahuju da bi se šatori usljed novih snježnih padavina mogli potpuno urušiti.

Civili teško iznalaze načine da se ugriju, a temperature zraka često padaju značajno ispod nule.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0