instant fap

Hajrudin H. Hasić nije kandidat građana okupljenih oko ‘Bosanskog Proljeća’

Hajrudin H. Hasić nije kandidat građana okupljenih oko ‘Bosanskog Proljeća’

Hajrudin H. Hasić nije kandidat građana okupljenih oko ‘Bosanskog Proljeća’ petak 28. februara u pet do 12 sati zakazane demonstracije pred zgradom javnog tužilaštva USK.

Građanska inicijativa hoćemo promjene koja djeluje pod nazivom ‘Bosansko Proljeće’ je asocijacija svih građana USK i drugih nevladinih organizacija u kojoj posebno ističem Savez jedinstvenih organizacija boraca veterana 91-96 USK kaže u svom intervju danas za portal ljutakrajina.net član KO Saveza JOB-a 91-96 Bajrić Senad.

Asocijacija ‘bosansko proljeće’ nije ničija privatna prćija obojenih manipulanata da u ime svih građana i Saveza jedinstvenih organizacija boraca veterana 91-96 USK koji ovi dana izrežavaju mirne proteste zbog imenovanja mandatara vlade iz dosadšnjih političkih krugova te u naše ime tamo neka samozvana ‘neformalna grupa’ predlaže mandatara vlade pod imenom Hajrudin H. Hasića kaže Bajrić Senad predsjednik boračke organizacije ‘Sove Krajine’.

Bajrić ističe, mi iz boračkih organizacija nemamo ništa protiv da je prijedlog za mandatara vlade USK gospodina Hasića upućen od strane grupe građana koji imaju svoje ime i prezime i to nije sporno ali spominjati i još verificirati kandidata pod nazivom ‘Bosansko Proljeće’ kao asocijacije svih građana USK je krajnje neozbilno i bezobrazno. Nezadovoljni građani na protestima su rekli svoj jasan stav, želimo za sve kandidate vlade USK samo osobe koji su iz van političkog i van stranačkog lobija. Vlada koja će biti sastavljena od stručnjaka i ekonomskih eksperata i nisu nikad precizirana ničija imena na bilo kojem protesnom skupu, I nikad nije rečeno da ulica ili trg treba da odluči o mandataru i ministrima vlade USK. To su laži u koliko neko drugovačije govori a u ovom slučaju vidljivo je da se takvim lažima služi tzv. ‘Neformalna Grupa B.P.’ na čelu sa Aidom a ko je sve u sjeni iza ove grupe o tom ćemo poslije.

I mi iz boračkih organizacija smo imali i javnosti prezentirali našeg takvog kandidata gdje smo ovjerili potpisima i pečetima a do kandidata smo došli u saradnji sa našom istražnom grupom i predstavnicima i našim saradnicima iz ekonomskog fakulteta iz Bihaća, grupom šireg kruga privrednih analitičara i privrednika USK i predložili transparentno dr. ecc Ismeta Pašalića sadašnjeg direktora privredne komore. Sa Ismetom smo imali više sastanaka kaže Bajrić gdje smo ga molili da kao naš saborac a prije svega stručnjak iz oblasti privrednog razvoja prihvati kandidaturu mandatara vlade USK u ime Saveza jedinstvenih boračkih organizacija. Na žalost zbog političkih kuhinja nismo uspjeli iskupiti 16 potpisa podrške zastupnika i sa tim potpisima protokolarno pristupiti kod predsjedavajućeg skupštine USK, gdje smo našeg kandidata javno povukli.

Neformalna grupa za koju smo stalno isticali da je takozvana i da se neodgovorno sa previše lažnih manipulacija predstavljaju javnosti kao ‘Bosansko Proljeće’ ovog puta sa kandidatom Hajrudinom Hasićem prevršili su svaku granicu ljudskog dostojanstva. Jer osnovano sumnjamo da su zloupotrebili potpise građana prikupljenim širom USK čiji se ovog puta potpisi izgleda koriste kao podloga za kandidaturu Hajrudina Hasića kao mandatara iz političkih krugova stranke SBB-a. Poznati su svi akti javnosti ove grupe koji su upućivani nepotpisani na javne adrese institucija i medijima.

Prikupljani potpisi građana na cjelom području USK trebali su isključivo biti namjenjeni javnom tužilaštvu pred čijom zgradom sutra petak u 12 sati će se održati mirni protest u traženju procesuiranja prijava na udruženom zločinačkom i kriminalnom poduhvatu privatizacije, političke tajkunizacije iz kriminalnog političkog lobija. Mi ćemo definitivno istražiti ovaj slučaj i u koliko se potvrde naši navodi sa kojoma raspolažemo, svakako ćemo uputiti prijavu policiji za lažno predstavljanje i zloupotrebe potpisa građana.

Mi iz boračkih organizacija smo i zvanično preuzeli vodstvo asocijacije što se vidi iz priloženog našeg znaka građanske inicijative na znaku ‘Bosanskog Proljeća’ i pozivamo borce i sve građane penzionere i omladinu da se za petak 28 februar sa početkom pet do 12 sati odazovu na protesni skup koji će se održati na gradskom trgu u Bihaću odnosno pred zgradom javnog tužilaštva.

LjutaKrajina.net

KOMENTARI