Hajvan se vezuje kanafom a čovjek riječima

U ne tako davna vremena, riječ je bila zakon iznad zakona. Laž koja nam je zabranjena po božijim i svjetovnim zakonima  je pojava koja na ovim prostorima nije viđena stotine godina unazad. U kantonu u kojem se “ne laže” kakav je i naš, postoji nepisano pravilo koje kaže “Hajvan se vezuje kanafom a čovjek riječima”. Riječ “laž” koja je godinama nepoznata ministrima i političarima još uvijek nije do kraja razjašnjena. Zašto vam ovo navodim? Ima li iko pošten, ali da se ne lažemo, koji ne vjeruje da je Hopo Lažić zvani Ministar u životu  lagao i samome Titu i Partiji? I zar ima išta čudno u toj priči?

Jedan sasvim običan dan

Da kadrovi NES/SDP kadrovi (ne)drže do riječi, a pogotovo do pravilnika i zakona, najbolje pokazuje slučaj Šušnjar iz Bihaća. Jednog sasvim običnog dana, gospodin Š.A. se prijavio na Konkurs za direktora jedne osnovne škole u Bihaću, sve uredno i regularno odrađeno ali, tri tačke… Pa onda ide ona dobro vam poznata uzrečica “Pa nije ovo Njemačka, haj tamo ako ti se ne sviđa” i tako nam rastjeraše bruku svijeta iz lijepe nam Krajine. 

No, vratimo se slučaju “Š” kojem su se u lice smijali i lagali mu vadeći se da nije do njih. Ovaj čovjek im je zaprijetio da će javno baciti člansku knjižicu Titove partije ako mu ne završe proceduru koja je zapela, ni tamo ni ovamo već u Ministarstvu obrazovanja. To se zove “sistem rezanja vlastitih kadrova”. Niste gospodine Š.A. podobni a možete biti sposobni koliko hoćete. Znate kako to kod nas u NES/SDP vlasti hoda.

Ne treba grišiti dušu

Kada hoće da završe podobnog, NES/SDP to uradi nogama. Skrši sve pravilnike, polomi zakone i dobijete slučaj “RTV Sana”. Dočim, kada neće, onda ti pajdo ne može pomoći ni SIPA niti Tužilaštvo, ili može? Haj znaj. Nego ti gospodine A.Š. lijepo se  spakuj i put pod noge. Nema ovdje za tebe kruha, a bogami ni funkcija.

Povedi sa sobom i to malo biračko tijelo ne treba nam. Mi ćemo naletvati i pokupovati glasove, odmah neka završimo sa optužnicom ili kod Asima na blogu. Svjedno, bitno je da smo u vlasti, a je li to na štetu naroda, to je manje bitno. Možda je štetno i za stranku, ali ni to nije važno. Nama je bitno da prođe skupina ljudi koju planiramo izgurati. Ostali, imate tužilaštvo ili granicu pa birajte. Do vas je, vi diktirate kakvi ćemo mi biti i kako će nam svima biti u oktobru.

Autor:Pisac28

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.