instant fap

Hamdija Lipovača: Dosta mi je i trčanja i pečata

Hamdija Lipovača: Dosta mi je i trčanja i pečata

Predsjednik kantonalnog SDP-a i premijer USK-a u ostavci Hamdija Lipovača organizovao je jučer pres-konferenciju, na kojoj je kazao da on više neće po hodnicima trčati za predsjedavajućim Skupštine Farkom Hodžićem i nuditi mu Vladine pečate kako bi ga on razriješio.

– Ukoliko Skupština u ponedjeljak, a što je krajnji rok, ne usvoji budžet, istog momenta moji ministri iz SDP-a i ja prestaćemo dolaziti na posao. Neka usvoje budžet i daju Vladi mogućnost da radi ili neka licemjerna SDA preuzme odgovornost, kao što oni vole to reći. Što se u narodu kaže: Il’ se skloni il’ mi se prikloni, kazao je Lipovača.

Evo vam i tuareg

Skupština bi trebala u ponedjeljak usvojiti budžet, ali nemaju dovoljno povjerenja u Lipovaču, kojem su i sami izglasali nepovjerenje, te se revizije nacrta, amandmani i borba oko budžetskih stavki svode na to da je budžet prenapuhan, da je Lipovača ispoštovao zahtjeve sindikata, ali da novca za sve to neće biti.

– Ako se ne usvoji budžet i korisnici ostanu bez primanja, onda će nastati pravo bosansko proljeće i ljeto zajedno, zaprijetio je Lipovača.

Što se tiče reprezentacija, za koje se Lipovača slaže da mu trebaju biti smanjene, kao novu stavku uštede premijer je predložio i svoje terensko vozilo tuareg.

– Mi ćemo prodati tuareg za 60 hiljada maraka i taj novac spremni smo utrošiti tamo gdje Bosansko proljeće predloži, jer se slažem da postoje potrebe građana koje su važnije od jednog vozila Vlade, kazao je Lipovača.

Priča sa premijerom USK-a u ostavci Hamdijom Lipovačom ne završava tu, jer u haotičnom stanju u kakvom je Skupština Unsko-sanskog kantona, moguće je da SDP sa svojim partnerima još zadrži polovinu poslanika, dok ga druga polovina okupljena oko SDA neće moći razriješiti. Prešutno su ostali suglasni da Lipovačina vlada ostane u tehničkom mandatu, jer su ove godine izbori.

Poslanici u Skupštini nisu spremni udovoljiti narodu tako što bi okupili novu većinu, te sa novom vladom eksperata omogućili nesmetano funkcionisanje Kantona.

Jedini uslov

Lipovača kaže da on to više ne želi da čini, ali ako mora i dalje biti prvi čovjek Kantona, njegov jedini uslov je da Skupština u ponedjeljak usvoji budžet.

A ukoliko ga usvoje, onda će skupštinski poslanici pogaziti svoju riječ i nepovjerenje koje su mu izglasali. Hamdija Lipovača ih je opet doveo u pat-poziciju, koja više šteti SDA nego njemu. Iako su mu izglasali nepovjerenje, iako je i sam pred narodom ponudio ostavku, ranjeni Lipovača i dalje vuče poteze i na vatru stavlja političke protivnike.

KOMENTARI