instant fap

Hana Tabaković: Kako je jedna stomatologinja postala slikarka

Hana Tabaković: Kako je jedna stomatologinja postala slikarka

Hana Tabaković po zanimanju je doktorica stomatologije. U tranziciji sa zvaničnim zaposlenjem počela je slikati. Ubrzo su prvo njeni prijatelji, pa onda i prijatelji njenih prijatelja počeli kupovati njene slike.

– Prije otprilike godinu dana sam odlučila da posao na kom nisam bila cijenjena, napustim. Da bih skratila vrijeme čekanja do prvih razgovora, posvetila sam se slikarstvu koje, nažalost, nisam (još) akademski studirala.

Kako su se razgovori za poziciju stomatologa odugovlačili, tako se stvorila potreba, a i želja za pokretanjem ozbiljnog malog biznisa oko mog talenta. Od jedne slike su postale dvije, tri, deset, dvadeset… Neke sam slikala kao poklon. Nakon nekog vremena prijatelji bi za svoje prijatelje naručivali neko djelo ili kupili nešto iz već postojeće kolekcije,kaže nam Hana.

U trenutku kad je biznis trebao dobiti vjetar u leđa, desila se situacija sa pandemijom i onemogućila ekspanziju kojoj sam Hana nadala. Otkazane su eventualne izložbe.

Svojim radom nudi široku lepezu usluga, od made-to-order mrtve prirode do apstrakcije, tehnika suhim pastelom, akvarel, akril na platnu… Hanine radove potražite putem Instagram pagea Colour Me Orange.

KOMENTARI