Haris Dubica: Moj vodič kroz kulturu

HomeSanski MostLokalne teme

Haris Dubica: Moj vodič kroz kulturu

Ajdin Hasanić/ Snimanje spota za Dinu Merlina

Producent i režiser porijeklom iz Krajine, Haris Dubica, kroz proteklih 12 godina, u svom poslu nametnuo se kvalitetom i idejama, a za nas otkriva nam svoje omiljene knjige, filmove, serije, muzičke izvođače, ali i najvažniji događaj

Knjiga

Zaista ima mnogo knjiga koje volim, ali najviše čitam biografije. Posljednja je „Koraci“ od Frenkie-a. Jako interesantna životna priča u kojoj sam se pronasao, s obzirom da sam i sam odrastao vani. Zanimljivo je procitati pocetak hip hop razvoja u BiH i toplo je preporučujem svima.

 Muzika

Obično kažem da slušam od Silvane do Nirvane, mada najviše Dinu Merlina. Kada sam zapoceo karijeru bila mi je najveća želja da sarađujem s njim. Ta želja mi se brzo ostvarila. Čast mi je da dobijem mogućnosti da poslušam njegove pjesme prije svih kada pripremamo spotove. Zanimljivo da ne volim slušati pjesme za koje sam radio spotove, s obzirom da ih poslušam i po 200 puta dok sam u procedukciji tih spotova.

Serija

„Konak kod Hilmije“ je serija u kojoj igraju moji prijatelji i saradnici, Tarik Filipović i Emir Hadžihafizbegović i jedna mi je od najboljih domaćih komičnih serija. Odgledao sam je više puta. Moj kolega i prijatelj Elmir Jukic je odradio odličan posao. Od stranih pogledao sam Skyline, Netflix seriju sa našim odličnim glumcem Edinom Hasanovićem, Srebreničaninom koji je odrastao i radi u Njemackoj.

Film

To je baš teško pitanje, jer obično pogledam tri do četiri filma u toku sedmice.„Povratak u budućnost“ mi je omiljena trilogija, a nadam se da ce moj film biti moj omiljeni kada ga napravim. Nekako više volim starije filmove iz 80-ih i 90-ih, jer nekako imaju više duše i mogu ih stalno gledati. Volim Bill Murraya i njegove filmove, važno mi je kada pogledam film da ne mogu odmah skontatikako će se film završiti. Mada i kod žanrova mogu sve gledati. Ne postoji za mene žanr, samo dobar i loš film.

Događaj

„Moja BiH“ najveća je proslava dana državnosti na svijetu koja se održala po drugi put u Cirihu ove godine i koja je nekako postala tradicionalna. Lijepo je kad se toliko našeg naroda skupi da proslavi rođendan države. A i volim teaterske predstave kao što je „Sijećaš se Doli Bell“ kao i „Ćiro“ Tarika Filipovića.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0