Haris Dubica naše ljepote približio svijetu

Homeinmedia danas

Haris Dubica naše ljepote približio svijetu

Pogledajte spot za pjesmu “Piješ sine” Dženana Lončarevića u režiji Harisa Dubice

Poznati režiser bosanskohercegovačkih korijena Haris Dubica dobitnik je plakete općine Sanski Most za poseban doprinos u promociji grada na devet rijeka, koju mu je svečano uručio općinski načelnik Faris Hasanbegović.

Dubica se posebno specijalizirao za snimanje video-spotova te je u proteklom periodu sarađivao sa brojnim poznatim švajcarskim i njemačkim muzičarima te sa najvećim imenima muzičke estrade i sportistima iz regiona kao što su Dino Merlin, Lepa Brena, Edin Džeko, Nikola Jokić, Emir Hadžihafizbegović, Dragan Bjelogrlić i mnogi drugi.

“Posebno treba naglasiti kako je Dubica zaljubljen u svoj zavičaj te je na prostoru Sanskog Mosta snimao brojne video-spotove i na najbolji mogući način promovisao prirodne ljepote ovih prostora. Zahvaljujući njegovim spotovima, koji su postali planetarno poznati, ljudi širom svijeta su upoznali Blihin vodopad, Bobijaško oko, planinu Grmeč i druge sanske prirodne ljepote”, kazao je Faris Hasanbegović, načelnik općine Sanski Most.

Dubica je istakao kako je u svojoj karijeri dobio mnoge nagrade, ali da ova za njega ima posebno značenje.

“Sanski Most je meni najdraži grad i u njega dolazim uvijek kada imam slobodnog vremena. Također, mislim da je ovo jedan od najljepših krajeva svijeta i imam potrebu da ga pokažem mojim prijateljima iz inostranstva i ljudima s kojima sarađujem”, kazao je Dubica.

Inače, on pripada prvoj generaciji Sanjana koji su rođeni u drugoj državi, a on je rođen u Lucernu. Porodica Dubica se u zemlju satova, mlijeka i čokolade iz sela Vrhpolje odselila prije više decenija u potrazi za boljim životom, a njegova karijera u video-produkciji započela je 2006. godine. Od tada je uradio više od 400 projekata, a pojedini njegovi uraci su dostigli preko milijardu pregleda na platformi YouTube.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0