instant fap
NaslovnicaSport

Haris Medunjanin otvoreno: Izvinjavam se treneru i navijačima, ali nisam ništa pogrešno učinio

Haris Medunjanin otvoreno: Izvinjavam se treneru i navijačima, ali nisam ništa pogrešno učinio

Nakon što se prije nekoliko dana vratio u Izrael po isteku suspenzije koja je trajala mjesec dana, reprezentativac BiH Haris Medunjanin obratio se izraelskim medijima povodom sukoba. Haris Medunjanin je istakao kako je nepravedno odstranjen iz tima na mjesec dana i još mu nije jasan pravi razlog suspenzije.

Želio bih se prije svega izvinuti treneru Levineu i navijačima, te ističem kako nisam frustriran proteklim događajima. Ipak je teško kada vas optužuju osobe koje uošte nisu upućene sa dešavanjima u timu. Ogroman je teret kada dođeš u situaciju “sam protiv svih”, a ustvari znaš da nisi ništa pogrešno učinio, kazao je na početku razgovora Haris Medunjanin.

Prije godinu i po dana neki europski klubovi su me željeli dovesti, ali je Maccabi stopirao transfer tražeći nepodnošljivu odštetu. Morao sam ostati, a zatim su me navijači nazivali “alkoholičarem” i zviždali. Osjetljiv sam na takve stvari i zbog toga me duša boli. Doveden sam kao dosta skupo pojačanje i mnogo novca je uloženo za moj transfer. Svojim partijama sam dokazao kako vrijedim i da sam od koristi Maccabiju. Želim otići u neki veći klub. Ako ne odem na ljeto, ostati ću i pomoći ekipi. Nemam ni sa kim problema ovdje u Tel Avivu. Želim pomoći timu da obezbjedi nastupe u Europi naredne sezone, riječi su našeg reprezentativca.

Na pitanje novinara, da li se sastao sa budućim direktorom Cruyfom, Medunjanin je kazao kako nije, ali se nada skorom susretu.

Nisam se još sastao sa Johanom Cruyfom (novi direktor Maccabi Tel Aviva), ali očekujem da ćemo u skorije vrijeme otvoreno porazgovarati o mojoj budućnosti u Maccabiju. Ugovorom sa vezan još dvije godine i želim znati da li me žele u timu.

KOMENTARI