Haris Zahirović na meti Borussije, Chelseaja, Intera…

HomeSport

Haris Zahirović na meti Borussije, Chelseaja, Intera…

Asmir Begović se vraća u bivši klub?

Pun su pogodak kampovi koje NSBiH organizira tokom zimskog “ferija”. 

U svakoj generaciji pojavi se neki dragulj. Tako je i s igračima rođenim 2003.godine. Na testiranju najvećih fudbalskih nada u trening centru u Zenici je i Haris Zahirović. Pravi biser.

Nermin Šabić, selektor kadetske reprezentacije, je na “slatkim” mukama. Reprezentacija je uz Dinu Okanovića, nadarenog napadača ih norveśkog Moldea, dobila i super talentiranog Zahirovića u ovoj generaciji kadeta.

Haris igra u bečkom Rapidu. Nastupa s igračima dvije godine starijim. U Rapidu znaju da imaju kapitalca. Koji vuče korijene iz Dervente. Odakle su njegovi roditelji otišli u Austriju.

Zahirović se, osim u austrijskoj ligi, dokazao i u najboljem svjetlu predstavio na internacionalnim turnirima. Gdje je u pravilu bio najbolji igrač Rapida.

Dario Slomić, inače partner Federica Pastorella, koji je menadzer Lukakua, Contea i mnogih drugih, uz suglasnost Harisovih roditelja brine o karijeri perspektivnog ofanzivca Zahirovića. 

– Imamo, između ostalih, ponude Chelsea , Inter i Borussie Dortmund, koji su zainteresovani za Harisa Zahirovića. Radim na tome, zajedno s Harisovim roditeljima da odaberemo pravi klub gdje će njegovi kvaliteti još više doći do izražaja-, kaže Dario Slomić, Harisov “impressario”, menadžer i savjetnik


Važno je naglasiti kako je NSBiH na vrijeme reagirao i Austrijancima “preoteo” Zahirovića. Vrijeme će brzo pokazati o kakvom se nogometnom dragulju radi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0