instant fap

Hasan Seferagić brončani na državnom prvenstu

Hasan Seferagić brončani na državnom prvenstu

Nakon prvenstva Federacije BiH u judou i osvojenog prvog mjesta, Hasan Seferagić član Judo kluba „Sana“ iz Sanskog Mosta osvojio je i bronzanu medalju na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine za juniore u kategoriji +100 kg, a koje je u proteklu subotu održano u Vitezu.

Prema riječima trenera sanskih judista, Muhameda Kolakovića, u ovoj kategoriji je bila jaka konkurencija i bilo je izuzetno teško doći do bronzane medalje.

On je naglasio da su u klubu zadovoljni još jednim dobrim nastupom mladog Seferagića, koji je i na ovom velikom takmičenju dao sve od sebe za još jedan uspjeh kluba, ali i sanskog sporta.

Trener Kolaković je pohvalio i zapažen nastup i ostalih svojih takmičara na ovom sporstkom događaju. „ Moram istaći i odličan nastup Namika Vukalića koji je takođe u juniorskoj konkurenciji u kategoriji -100 kg dao svoj maksimum i prikazao odlične borbe.

Isto tako se mora istaći da je za članove Judo kluba „Sana“ tek prva godina takmičenja u konkurenciji juniora i da će se oni ubuduće pokazati u još boljem izdanju.

Veoma smo zadovoljni njihovim nastupom na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine, a to je još jedna potvrda napornog i kvalitetnog rada naših članova, ali i općenito rada u klubu“, rekao je trener Kolaković

KOMENTARI