instant fap

Hasan Talić pravi čuda od lima

Hasan Talić pravi čuda od lima

Postoji li sanjanin koji ne poznaje Hasu Pitašu i koji nije bar jednom u životu čuo njegovu čuvenu poštapalicu “kome ‘š danas bit’ pametan”.

Hasan Talić iz sela Šehovci, vrlo je vješt limar. Ono što Hasana izdvaja od ostalih zanatlija je činjenica da mu je ovaj zanat pomogao u borbi protiv posljedica koje je na njegovo mentalno zdravlje ostavila teška bolest od koje je bolovao u ranom djetinjstvu. 
Slijedi priča o ovom veseljaku kojeg možete sresti na sanskoj pijaci kako prodaje svoju limarsku galanteriju. 

Svaki artikal ima istu cijenu, i njegov pijačni štand u šali nazivaju “sve po pet maraka”.
Ne rijetko će se upustiti sa znancima u priču o svakodnevnim problemima, držeći svojevrsan monolog onako više za sebe. Malo zbog svog mentalnog zdravlja, malo zbog godina i podobrog stepena nagluhosti. Simpatično će završiti svoju dnevnopolitičku besjedu, uobičajenom poštapalicom “kome ‘š danas bit’ pametan. Haj’ kaži. Kome”.

Iako živi u domaćinstvu, sa svoja dva sina i dvoje unučadi, bez ženske ruke u ispomoći u kućanskim poslovima, to se ne može primjetiti.
Živi u lijepo izgrađenoj kući sa besprijekorno uređenim dvorištem, koja mami poglede prolaznika ljepotom i čistoćom.
Hasina radiona smještena u dvorišnom objektu je uredna i čista kao apoteka.

Ako vas put nanese od Sanskog Mosta prema Trnovi, putem napravljenim trasom bivše uskotračne pruge, negdje u šehovačkom polju dočekaće vas uvijek raspoloženi Hase.
Dok čuči na uzvisini iznad puta, svirajući veselo usnu harmoniku, ispraća prolaznike širokogrudno pitajući “kad ‘š doći ko’ mene na kahvu”.

KOMENTARI