instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

„Hašlamska nedjelja“ u Starom Majdanu

„Hašlamska nedjelja“ u Starom Majdanu

U organizaciji Mjesne zajednice Stari Majdan, u danima predstojećeg vikenda biće održana tradicionalna manifestacija „Hašlamska nedjelja“.

Ovogodišnja manifestacija biće svečano otvorena danas (subota 11.6.), na Trgu Amira Žilića s početkom u 20 sati. Svečanom otvorenju prethodiće odigravanje prijateljske utakmice između veterana “Bratstva” iz Starog Majdana i Trnove.

Planirano je održavanje bogatog kulturno zabavnog programa u kojem će sudjelovati više kulturno umjetničkih društava, samostalna izložba slikara Edina Hasanića, te izložba ručnih radova članica Udruženja “Majdanke”. I ove godine, tradicionalno, predviđen je izbor gradonačelnika Starog Majdana kojem će biti uručen veliki željezni ključ, simbol mjesta.

Narednog dana manifestacije, u nedjelju (12. Juna), na nogometnom stadionu u tom mjestu održaće se malonogometni turnir kao i takmičenje u tradicionalnim sportskim disciplinama, a predviđene su i konjičke utrke. Također, planirano je održavanje dječije slikarske kolonije na temu “Hašlamska nedjelja”.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su Općina Sanski Most i Mjesna zajednica Stari Majdan. Manifestacija „Hašlamska nedjelja“ ima dugu tradiciju koja seže u srednjovjekovni period, a zanimljivo je da je u svojim putopisima po Bosni pominje i čuveni turski putopisac, Evlija Čelebija.

KOMENTARI