Heidi Klum svom ocu zaprijetila zatvorom, razlog je bizaran

HomeMagazin

Heidi Klum svom ocu zaprijetila zatvorom, razlog je bizaran

Mile Kekin : Bonton mobilnog telefona

Bivši supermodel i zvijezda showa “America’s Got Talent” Heidi Klum i njen otac Gunther trenutno su usred bizarne pravne bitke oko komercijalnih prava nad najstarijom kćerkom manekenke, 17-godišnjom Leni, koja je također model, poput svoje majke.

Naime, 75-godišnji Gunther je Lenino ime uzeo kao zaštitni znak i registrovao ga u Europskoj uniji u martu ove godine, a isto je uradio i sa unukinim nadimkom Mausekatze, što u prijevodu znači mišmačka.

Kako bilo, 47-godišnja Heidi odlučila je sad osporiti očeva prava i pokušati pravno izboriti Lenino ime za sebe.

“Ukoliko Gunther Klum prekrši prava treće strane, zaprijetiti će mu se zabranom korištenja imena, koja će ga, ukoliko se odobri, stajati 250.000 eura ili šest mjeseci zatvora”, ispričao je njemački advokat Stephan Ruben za Bild, dodavši kako zabrana trenutno nije na snazi, ali se Heidinom ocu njom prijeti, te je stoga Gunther Klum objavio pismo na svom Instagramu u kojem je napisao kako mu se “čak prijeti i robijom”.

Gunther je također insistirao na tome kako je on bio zadužen za zaštitu autorskih prava, odnosno zaštitnih znakova porodici, a s obzirom da je Leni dobila ime po njegovoj majci, vjeruje da bi pravo na korištenje imena trebalo pripasti njemu.

“Zatražio sam prava Lenino ime prije nekoliko mjeseci. Ime je dobila po mojoj majci Leni. Prava na zaštitu imena Leni Klum pripadaju meni“, izjavio je Gunther za Mirror.

Do prije nekoliko godina otac je bio i Heidin menadžer, no taj su odnos prekinuli 2019. kada se manekenka udala za rockera Toma Kaulitza iz benda Tokio Hotel.

U međuvremenu se oglasio i Heidin bivši suprug, muzičar Seal, koji je Leni usvojio, a s kojim slavni model ima i sinove Henrija (15), Johana (14) i Loua (11), naglasivši kako nije sretan što je Leni krenula majčinim stopama i odlučila se za karijeru modela.


COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: