instant fap

Higuain: Prije tri godine sam htio prekinuti karijeru nakon što sam saznao strašne vijesti

Higuain: Prije tri godine sam htio prekinuti karijeru nakon što sam saznao strašne vijesti

Argentinski napadač Gonzalo Higuain prije nekoliko dana potpisao je za Chelsea gdje će do kraja sezone igrati kao posuđen igrač Juventusa, a onda će Plavci najvjerovatnije otkupiti njegov ugovor.

Higuain je sezonu počeo u Milanu, ali nakon samo šest mjeseci na San Siru odlučio je prekinuti ovu posudbu jer nije htio propustiti šansu da zaigra za Chelsea. Argentinac je debitovao jučer protiv Sheffield Wednesdayja, a nakon toga otvorio je dušu za engleske medije.

Novi napadač Plavac prisjetio se 2016. godine kada je nakon Copa Americe imao namjeru da prekine svoju karijeru. Higuain je tada saznao strašne vijesti, odnosno da je njegova mama Nancy ozbiljno bolesna.

Higuain nije to znao neko vrijeme jer je porodica to krila od njega, ali kada je saznao ostao je u šoku. Bio je spreman da se odrekne fudbala kako bi se brinuo o njoj, no nakon razgovora s mamom odlučio je da nastavi igrati jer je onda to insistirala.

“Odmah sam odlučio da moram prestati igrati fudbal kako bih se mogao brinuti o svojoj mami. Sumnjao sam da nešto nije u redu kada sam došao kući pred Copa Americu. Kada su mi rekli o čemu se radi bio sam baš šokiran. Rekao sam joj da neću više igrat fudbal i ako ovi o meni odmah ću prekinuti karijeru. Odgovorila mi je da to ne dolazi u obzir i da je sretna kada me gleda na terenu”, rekao je Higuain, te dodao:

“Rekla mi je da ne može dopustiti da ja odustanem od svojih snova i znala je da ču se moći brinuti o njoj iako igram u Evropi. Porodica i prijatelji su meni sve, a nakon toga ide fudbal. Gledaju te kako šutaš loptu i misle da samo o tome mislite i da privatno nemate nikakvih problema”.

Higuain za šest sati u Chelseaju ima više finala od Tottenhama za deset godina

Sezona za Tottenham je skoro izgubljena nakon što su ispali u polufinalu engleskog Liga kupa, te u četvrtom kolu FA Kupa. Spursi ne briljiraju ni u Premiershipu gdje im je potrebno veliko čudo da bi na kraju sezone postali prvaci Engleske.

Tottenham svake sezone igra veoma dobro, no uvijek se sve svodi na to da ne osvoje trofeje. Tužna priča za navijače ovog tima stigla je nakon ispadanja u u polufinalu engleskog Liga kupa od Chelseaja gdje su u revanšu poraženi nakon penala.

Chelsea je taj dan predstavio Higuaina kao novo pojačanje i Argentinac će sigurno biti u konkurenciji za finale protiv Manchester Cityja. Tako je Higuain nakon samo šest sati u novom klubu došao do finala, a neki finalni meč igrači i navijači Tottenhama čekaju već deset godina.


KOMENTARI