instant fap

Hitna akcija! Bebe Amin i Amina nemaju mlijeka, pelena!

Hitna akcija! Bebe Amin i Amina nemaju mlijeka, pelena!

Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Naša potraga za socijalno ugroženim bebama dovela nas je do dvije male bebe, jednoipogodišnje Amine i tromjesečnog Amina, koji žive u neljudskim uslovima i situacija je krajnje alarmantna. Bebe žive u kući u kojoj nema struje, vode niti kupatila. Mještani viđaju njihovu majku kako u januaru pere veš na koritu ispred kuće. S obzirom da mi pomažemo isključivo bebama, mi smo fokusirani samo na njihove potrebe. Sa slika se vidi u kakvim uvjetima žive, pa je onda lahko zaključiti kako nemaju za djecu apsolutno ništa. Na pitanje da li starija beba pije kravlje mlijeko odgovoreno nam je da pije, ali ga nema. 

Projekat “Idemo na babine!” pokreće hitnu akciju za opremu beba sa onim što im je neophodno. To su pelene br 2,3 i 5. Kravlje mlijeko, vlažne maramice, hrana za bebe, kašice, kozmetika za bebe, cuclice, flašice – apsolutno sve je poterbno, i apsolutno ništa nemaju. U Udruženju imamo dosta odjeće, a porodica živi u jednoj maloj sobi i nema.prostora za primanje veće količine odjeće. Također, potrebna je i hrana (nekvarljive namirnice) jer mala Amija jede sve kao i odrasli.Zbog specifične porodične situacije, adresu i kontakt porodice ukolilo želite lično davat ćemo na pp, nakon što zatražite.

Vaše donacije za Amina i Aminu možete donirati sutra i u petak, te ponedjeljak i utorak od 14 do 16h na našoj adresi Himze Polovine br 12. 
Ukoliko ostane viška sredstava preusmjerit ćemo ih na ostale bebe korisnice kojih ima desetine, a koje su u jednakim i sličnim okolnostima.
Vaše novčane donacije za Amina i Aminu možete donirati na jedan od narednih načina:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: za Amina i Aminu

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: [email protected]

KOMENTARI