instant fap
NaslovnicaMagazin

Hobotnica u tijestu

Hobotnica u tijestu

Potrebno:

* 1,3 kg hobotnice
• 1 kg svježeg tijesta za pizzu
• 20-ak zelenih maslina
• 2 režnja bijelog luka
• 1 kašika sjeckanog peršuna
• 100 ml vinskog octa
• ekstra djevičansko maslinovo ulje
• so i biber

Priprema:

Hobotnicu stavimo u lonac bez vode i kuhamo u vlastitoj tekućini koju će ispustiti 20-ak minuta, na laganoj vatri. Kuhanu hobotnicu izvadimo i odrežemo joj krakove. Na pobrašnjenu dasku stavimo 1/4 tijesta za pizzu i razvaljamo ga na četvrtasti oblik. Na donji dio tijesta stavimo dva kraka jedan uz drugi tako da im deblji krajevi budu okrenuti prema van, dodamo nekoliko maslina i savijemo u štrucu. Pečemo je u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni C 40-ak minuta. Pečene štruce izvadimo iz pećnice, premažemo vodom, da ostanu meke, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se ohlade. Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vinski ocat, dodamo protisnuti češnjak, začinimo solju i biberom, te izmiješamo sastojke. Ohlađene štruce narežemo na kriške, premjestimo ih na tanjire, pokapamo ih mješavinom od vinskog octa, zatim s malo maslinovog ulja i pospemo sjeckanim peršunom.

KOMENTARI