Hoće li Bosanski Petrovac opet imati svoje predstavnike u Skupštini USK?

HomeVijestiBiH

Hoće li Bosanski Petrovac opet imati svoje predstavnike u Skupštini USK?

Bh. planine posjetilo 250.000 skijaša: Slijedi modernizacija vertikalnog transporta

Srbin i Bošnjakinja garant prosperiteta općine

Ove godine stanovnici Bosanskog Petrovca imaju šansu da dobiju dva predsavnika u ovom zakonodavnom tijelu USK-a, jer za kandidate imaju dvoje profesionalaca, već iskusnih političara, od kojih je jedna Bošnjakinja i jedan Srbin, a koji pored podrške u sopstvenim lokalnim zajednicama imaju i značajnu podršku u drugim lokalnim zajednicama u USK, što im svakako značajno povećava šanse da postanu dio Skupštine USK.

Naime, riječ je o kandidatkinji SDA Bosanski Petrovac za zastupnicu u kantonalnoj Skupštini Anseli Husetić, i Dejanu Prošiću, kandidatu Demokratskog narodnog saveza u koaliciji sa Narodnom strankom radom za boljitak i DNZ BiH.

Ukoliko bi petrovčani pokazali slogu i opredjelili se za ova dva zastupnika, apsolutno je sigurno da bi na najkvalitetniji mogući način zastupali interese svoje općine i svojih sugrađana, što su pokazivali i u vremenu koje je iza nas.

Iza ova dva kandidata je značajno iskustvo u politici i obavljanju javnih funkcija, što dodatno daje na značaju njihovoj kandidaturi-

S jedne strane, riječ je o gospođi Husetić, koja je rođena 1986. godine u Bosanskom Petrovcu, i koja je diplomirani novinar, te koja iza sebe ima višegodišnjki rad u Centru za kulturu i informisanje, gdje je bila i direktor, a organizovala je niz značajnih manifestacija, događaja i dovela niz stranih i domaćih funkcionera u ovu malu općinu, od kojih je dobar dio i pomogao Bosanskom Petrovcu.

Ova uspješna žena, koja je bila i potpredsjednica Općinskog viječa, a sada je aktuelna vijećnica, zaslužna je za veliki broj pozitivnih promjena u ovom mjestu, ali je i zaslužna za bolje pozicioniranje Bosanskog Petrovca i u oblastima kulture, turizma, privrede, politike, te cjelokupne javnosti u BiH.

Sada se za Petrovac zna, po mnogim pozitivnim promjenama.

„Koliko ona voli svoj grad pokazala je bezbroj puta do sada, a jedan od upečatljivijih je da je odbila zaposlenje na jednoj sarajevskoj televiziji nakon studija, odbila je život u glavnom gradu, i odlučila da se kao pravi patriota vrati u rodni grad, osnuje porodicu, koja je sada brojna, jer je majka dvoje djece“, ispričao je jedan od lokalnih političara, koji odlično poznaje oba kandidata.

Pored gospođe Husetić, Petrovčani imaju priliku da izaberu još jednog kvalitetnog zastupnika u Skupštini USK, a to je Dejan Prošić, diplomirani inžinjer šumarstva, koji je već 15 godina aktivno angažovan na projektima lokalnog ekonomskog razvoja, sto kroz NVO sektor, privredu ili vladin sektor.

Pored toga, Prošić je obavljao funkcije vjećnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bosanski Petrovac, ali i funkcije načelnika općina/opštine Petrovac i Bosanski Petrovac.

“I Prošić je mogao nakon studija ostati u univerzitetskom gradu gdje je studirao, mogao je tu započeti život, ali je poput njegove sugrađnke Husetić, odabrao da život posveti rodnom kraju, da osnuje porodicu i sada je oženjen i otac dvoje djece”, ispričao je naš sagovornik.

Sve u svemu, pred stanovnicima Bosanskog Petrovca je ozbiljan zadatak 2. oktobra, na dan izbora, a to je da budu složni i izaberu ova dva kandidata za koje sigurno znaju da će zajedničkim snagama vratiti dostojanstvo Bosanskom Petrovcu, koji je i do sada bio i nastaviće da bude primjer suživota i saradnje svih stanovnika, bez obzira na vjeru i naciju.

Upravo ova kombinacija, jednog Srbina i Bošnjakinje, mogla bi dovesti do toga da se Petrovčanima vrati vjera u bolje sutra, jer ih ovo dvoje uspješnih ljudi sigurno neće iznevjeriti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0