instant fap

Hoće li se Pjanić pojaviti na okupljanju?

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će i zvanično početi pripreme za predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine protiv Grčke (12. oktobar) i Litvanije (16. oktobar).

Izabranici selektora Safeta Sušića okupit će do večeras u hotelu Hercegovina na Ilidži, a prvi trening imat će u utorak popodne na Grbavici.

I dok bh. javnost u euforiji slavi odličan start kvalifikacija i uvodne pobjede protiv Lihtenštajna (8:1) i Latvije (4:1), Sušić su suočio sa prvim problemom. Naime, dan uoči okupljanja selektor nije znao da li će moći računati na Miralema Pjanića. Prvotimac Rome potpisao je izjavu da je povrijeđen, te tako olakšao posao vučici, koja je činila sve kako bi spriječila našeg veznjaka da konkuriše za dvije itekako važne utakmice našeg državnog tima. Uprkos tome, Sušić se nada da će se Pjanić pojaviti u Hercegovini, a konačan odgovor dobit ćemo danas…

Selektora brine i situacija sa Zvjezdanom Misimovićem, koji u Rusiji dobija sve manje minuta. Nakon što je briljirao protiv Latvije, u zadnje četiri utakmice za moskovski Dinamo upisao je tek 47 minuta. Slična situacija je i sa Edinom Džekom, koji je i dalje u nemilosti italijanskog stručnjaka Roberta Mancinija. Uz sve to, protekli mjesec nije se naigrao ni Sejad Salihović koji je zbog crvenog kartona suspendovan na četiri utakmice.

Sa druge strane, može radovati činjenica da se Haris Mudunjanin, Pjanićeva alternativa u veznom redu, izborio za status prvotimca u Gaziantepsporu, te da će Senad Lulić na okupljanje doći potpuno spreman.

Do polaska u Atinu, koji je predviđen u četvrtak ujutro u 10 sati čarter-letom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, naši reprezentativci odradit će dva treninga (utorak i srijeda) na Grbavici. Zmajevi će dan uoči utakmice trenirati na stadionu Karaiskaki, gdje će u petak od 20.45 (po našem vremenu) tražiti bod(ove) protiv nekadašnjih evropskih prvaka Grka. Povratak u Sarajevo predviđen je za subotu u popodnevnim satima.

Spisak za Grčku i Litvaniju

Na spisku selektora Safeta Sušića za utakmice protiv Grčke i Litvanije nalaze se 22 igrača. To su: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić, Emir Spahić, Tonji Šunjić, Ognjen Vranješ, Mensur Mujdža, Ivan Sesar, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Ervin Zukanović, Muamer Svraka, Miroslav Stevanović, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Senijad Ibričić, Avdija Vršajević, Edin Džeko i Vedad Ibišević.

KOMENTARI