instant fap
NaslovnicaSanski Most

Hodžić osuđen na sedam godina zatvora

Hodžić osuđen na sedam godina zatvora

Kantonalni sud u Bihaću donio je presudu u kojoj se potvrđuje da je Tarik Hodžić iz Sanskog Mosta, kriv zbog pokušaja usmrćivanja nekoliko lica. Nakon svađe u ugostiteljskom objektu “SAN”s nevjenčanom suprugom Nerminom Rekić, u namjeri da je liši života, optuženi Hodžić nanio joj više ubodnih rana.

Podsjećamo da je Hodžićdošao u pomenuti kafić koji se nalazi u Bužimskom naselju gdje je njegova nevjenčana supruga radila kao konobarica. Nakon kraće verbalne prepirke Hodžić je na nju fizički nasrnuo, a potom u jednom trenutku izvukao nož i zadao joj njime udarac. U pokušaju da ga zaustave regirali su gosti koji su se zatekli u lokalu: Heldić Ahmet, Hamulić Elvis i Aldžić Hasan. Njima je Hodžić, koji je prema riječima očevidaca bio nevjerovatno vješt u rukovanju nožem tom prilikom zadao više ubodnih rana. Teže posljedice spriječila je policijska patrola koja se, nakon dojave, ubrzo pojavila na licu mjesta, te uhapsila Hodžića.

Sudsko vijeće ova kaznena djela je okatakteriziralo kao četiri pokušaja ubistva, te je optuženi Hodžić osuđen na sedam godina zatvora. Nakon izricanja presude Hodžić je vraćen u pritvor kazneno popravnog zavoda u Bihaću do upućivanja optuženog na izdržavanje kazne.