Hodžić u Balikesirsporu

Homeinmedia danas

Hodžić u Balikesirsporu

Nermin Hodžić završio saradnju sa FK Tuzla City

Među nogometašima koji su napravili najzvučnije transfere u ljetnom prelaznom roku su Nemanja Anđušić i Nermin Hodžić.

Nemanja Anđušić je ovog ljeta napustio Premijer ligu BiH, a Nermin Hodžić Prvu ligu TS.

Dobre igre u dresu Kopra a zatim Domžala, te uspješni evropski nastupi sa ova dva slovenačka kluba donijele su Nerminu Hožiću transfer u turski klub Adana spor. 

Hodžić je sa klubom prošao ljetne pripreme ali se nije našao u rosteru ekipe na početku prvenstva. Pred kraj prelaznog roka je u dogovoru sa klubom otišao na posudbu u Balikesirspor. Nerko vrijedno trenira i uigrava se sa ekipom koja ima još pet igrača sa naših prostora u svojim redovima.

Nakon što se nije uspio nametnuti u Sarajevu, Anđušićeve dobre partije u dresu Čelika i Mladosti DK ovom bivšem mladom reprezentativcu su donijele transfer u tursku Superligu. Ovaj 22-godišnjak je ljetos postao član Trabzonspora gdje se zadržao svega nekoliko sedmica, a pred sami kraj prelaznog roka posuđen je drugoligašu Balikesirsporu.

Hodžić i Anđušić još uvijek prolaze kroz period adaptacije i jasno je da će im trebati neko vrijeme da se naviknu na trenažni proces i sistem rada u Turskoj.

Još čekaju na zvanični nastup u dresu novog kluba, a priliku za to bi trebali imati u petak kada će Balikesirspor na svom stadionu dočekati Istanbulspor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0