instant fap

Hollande spreman na akciju u slučaju upotrebe hemijskog oružja

Američki predsjednik Barack Obama također je prošle sedmice upozorio režim Bashara al-Assada da bi pribjegavanje hemijskom oružju dovelo do toga da se pređe crvena linija što se Washingtona tiče.

Ako sirijski režim upotrijebi hemijsko oružje to bi bio “legitiman razlog za direktnu intervenciju” međunarodne zajednice, izjavio je u ponedjeljak francuski predsjednik Francois Hollande.

“Zajedno s našim saveznicima bit ćemo na oprezu kako bismo spriječili sirijski režim da upotrijebi hemijsko oružje koje bi za međunarodnu zajednicu bio legitiman razlog za direktnu intervenciju”, kazao je šef države otvarajući u Parizu godišnju konferenciju koja je okupila oko 200 francuskih ambasadora.

“Znam koje su teškoće za takav zadatak, i rizici, ali ulog u ovoj igri nije samo Sirija. On se odnosi na sigurnost Srednjeg istoka, a posebno na nezavisnost i stabilnost Libana”, kazao je šef francuske države.

Američki predsjednik Barack Obama također je prošle sedmice upozorio režim Bashara al-Assada da bi pribjegavanje hemijskom oružju dovelo do toga da se pređe “crvena linija” što se Washingtona tiče, i zaprijetio, u tom slučaju, vojnom intervencijom.

KOMENTARI