HOR „HARMONIJA“  Pravi novi iskorak u muzičkom stvaralaštvu

HomeLokalne temeSanski Most

HOR „HARMONIJA“ Pravi novi iskorak u muzičkom stvaralaštvu

Hor “Harmonija”. Priča o ljubavi prema muzici i ljudima VIDEO

Uskoro će svjetlo dana ugledati novi projekat kojeg mješoviti hor „Harmonija“ zajednički realizuje sa Bosanskim kulturnim centrom iz Prijedora i Kućom dobrih tonova iz Srebrenice. Radi se o aktivnostima na snimanju pjesama i produkciji video spotova, koje će sasvim sigurno dati jedan novi pečat ovom horu.

Ovo je samo nastavak uspješne muzičke saradnje između Harmonije, BKC-a i Kuće dobrih tonova, i svakako prilika da se konkretizuje u audio i vizuelnu cjelinu dosadašnji rad ovog muzičkog sastava i njegovih članova, koji već nekoliko godina djeluje u našem gradu. S tim u vezi posljednjih nekoliko dana, na više različitih lokacija u gradu, urađeni su audio i video snimci nastupa hora Harmonija, koji će se koristiti za montažu budućih spotova. Ovakav način rada, profesionalna audio i video produkcija, nešto je novo sa čim se Harmonija susreće, ali to nije bila prepreka za članove hora da istinski pristupe ovom izazovu.

Pored toga, ovo će biti i dobro za buduću promociju i prezentaciju njihovog rada. U narednom periodu uslijediće montaža i postprodukcija snimljenog materijala, a gotov proizvod, odnosno zvanična promocija i prikazivanje spotova, kako je rečeno, može se očekivati do Nove godine, kako bi publici i njihovim pratiocima uljepšali predstojeće novogodišnje praznike.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0