instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Hrabra starica stolicom udarila napadača i spasila se

Hrabra starica stolicom udarila napadača i spasila se

Supružnici Veljko (76) i Dragica (83) Perišić kažu kako su uznemireni, ali ne i uplašeni, nakon što je prije nekoliko dana Hasan J. (43) iz Cazina pokušao silovati Dragicu.

Ovaj bračni par živi u skromnoj kućici, koja se nalazi u selu Miljevci, neposredno uz regionalni put koji preko Lušci Palanke povezuje Sanski Most i Bosansku Krupu.

Starica kaže kako je napadač jednostavno banuo u njihovu kuću, te da je bio vidno pijan. Dodaje kako njen suprug, koji se otežano kreće, u tom trenutku nije bio kod kuće. Napadač je, čim je ušao, skinuo pantalone i pokazao polni organ starici, upućujući joj prostačke riječi, te ju je potom pokušao i dodirnuti.

“Možda bi se neka druga žena uplašila, ali ja nisam. Rekla sam mu da je bezobrazan i da tu stvar može pokazati kod svoje kuće. Tada sam dograbila stolicu i dva puta ga odalamila po glavi”, opisuje Dragica ovaj događaj.

Kaže kako je nasilnik bio iznenađen njenom reakcijom, te je brzo pobjegao glavom bez obzira. Dragica priča da joj napadač poznat, jer je u nekoliko navrata i ranije dolazio kod njih.

“Sram neka ga bude, svaki put smo ga počastili kavom i rakijom, a on nam tako vraća. Slobodno mu poručite da mi više ne dolazi jer ću ga drugi put dočekati s oružjem”, oštro poručuje Dragica uz odobravanje njenog supruga.

Supružnici kažu kako su u braku punih 47 godina, te da nemaju djece, a danas preživljavaju od skromne invalidnine.

U policiji kažu da su odmah nakon napada pronašli napadača u obližnjoj Lušci Palanci i uhapsili ga. Nakon saslušanja u policiji i Kantonalnom tužilaštvu pušten je na slobodu.

Mještani Lušci Palanke kažu kako je napadač beskućnik porijeklom iz Cazina, koji posljednjih nekoliko godina živi na području te opštine, te da se radi o osobi sklonoj alkoholu i nedoličnom ponašanju.

nezavisne.com

KOMENTARI