instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Hrustovačka pećina kod Sanskog Mosta uskoro pod svjetlom

Hrustovačka pećina kod Sanskog Mosta uskoro pod svjetlom

Projekat osvjetljenja Hrustovačke pećine, koja je udaljena desetak kilometara od Sanskog Mosta, pokrenut je ovih dana, a danas su na tom lokalitetu boravili predstavnici njemačke kompanije “Cave lighting” iz grada Herborna.

Radi se o poznatoj firmi koja se bavi elektrifikacijom pećina širom svijeta, a ovom prilikom eksperimentalno su osvijetlili pojedine dijelove ove poznate spilje.

“Ovo je zaista prekrasna pećina i moram reći kako sam impresioniran njenom unutrašnjošću te ljepotom i bogatstvom pećinskih ukrasa. Zaista je šteta imati ovakav dragulj neiskorišten”, rekao je predstavnik njemačke firme Aleksandar Čarapko.

Prema riječima predsjednika mjesne zajednice Hrustovo Ilijaza Mehmedovića, radi se o projektu koji nastoje provesti uz pomoć lokalnih vlasti. On je dodao kako će ova njemačka firma uraditi projektni plan i predračun svih potrebnih radova i da će se nakon toga pokušati obezbijediti neophodna sredstva za realizaciju pomenutog projekta.

“Prirodne ljepote kojima obiluje Sanski Most želimo učiniti pristupačnim svim turistima koji posjećuju naš grad, a Hrustovačka pećina je svakako biser turističke ponude”, istakao je Mehmedović.

U proteklom periodu uređena su parkirališta i prilazni putevi do ovog lokaliteta, u šta su uložena značajna sredstva. Pećina u selu Hrustovo proglašena je spomenikom prirode i pod zaštitom je države Bosne i Hercegovine.

KOMENTARI