instant fap

Hrvati u zvijezde kuju Hajrovića: Jedan je od najboljih Dinamovih transfera ikada

Hrvati u zvijezde kuju Hajrovića: Jedan je od najboljih Dinamovih transfera ikada

Dinamov Bosanac povremeni reprezentativac BiH u modrom dresu igra kao preporođen i već se u prvoj sezoni upisao u historiju hrvatskog prvaka.

Bila je zima u Zagrebu, ali u turskom Beleku, gdje se pripremao Dinamo, bilo je toplo. Ne samo zbog temperature koja je u tim krajevima u januaru između 20 i 23 Celzijeva stupnja. Stalno se pričalo o pojačanjima koja bi trebala osvanuti u modroj svlačionici. Onda negdje pred kraj priprema, dok su se već lagano pakirale putne torbe za povratak, u eteru se pojavila priča o dolasku Izeta Hajrovića.

Bila je to zvučna priča jer se radilo o nogometašu sa sjajnim nogometnim pedigreom. Momak rođen u Švicarskoj igrao je za mlade kategorije Züricha, Grasshoppera, Galatasaraya, Werdera, bio je na posudbi u Eibaru, 24 puta odijevao je dres Bosne i Hercegovine. Takve igrače, kad im pogledate životopis, obično nazivate ‘kapitalcima’, piše “Jutarnji list”.

Na klupskoj razini Hajrović se prvo ukazao u dresu Grasshoppera gdje je od 2009. do 2014. sa Skakavcima osvojio Švicarski kup, a u međuvremenu i debitirao za reprezentaciju BiH. Sljedeća destinacija bila mu je Galatasaray. Ipak, Hajrović se nije snašao u Turskoj, pa je samo nakon pola godine kasnije otišao u Werder. Galatasaray ga nije redovito isplaćivao, pa je igrač to iskoristio i otišao u Njemačku…

I njegova njemačka priča ima uspone i padove. U sezoni 2014/15. za bundesligaša je upisao 19 prvenstvenih nastupa, zabio jednom u remiju s Paderbornom. Sljedeću sezonu proveo je na posudbu u Eibaru gdje su mu brojke bile slabe skupio je samo sedam nastupa uglavnom bio na klupi ili tribinama. I onda se vratio u Werder gdje je u sezoni 2016/17. do teške povrede koljena bio važan član momčadi. U prvih 13 kola tako je skupio deset nastupa….

Zbog svega toga postojala je kod ljudi u plavom domu skepsa kad se radi o njegovu angažmanu. Ponajviše zbog činjenice da je imao rupturu ligamenta koljena. Razmišljalo se je li Hajrović zaista idealan igrač za Dinamo, što će biti ako mu se vrati povreda? Na sreću, prevladalo je mišljenje da se ipak krene u taj posao, te je posljednjeg dana mjeseca januara ove godine Hajrović potpisao trogodišnji ugovor s Modrima. Prema Transfermarktu mu ugovor ističe 31. decembra 2019. godine, ali to je pogrešna informacija.

U Dinamu se Hajrović jednostavno preporodio, kao da ga je neko dotaknuo čarobnim štapićem, počeo je nuditi praktički najbolje igre u karijeri! Ove europske sezone vinuo je se u sam vrh Dinamovih europskih strijelaca uopće! Ispred njega je, kad se radi o europogocima u jednoj sezoni, samo Igor Cvitanović koji je u sezoni 1997/98. zabio osam pogodaka! Po šest pogodaka su zabili Slaven Zambata u onoj najvećoj Dinamovoj sezoni 1966/67., Goran Vlaović u sezoni 1993/94. – od toga četiri Tofti u jednoj utakmici – te Sammir u sezoni 2010/11.

Dakle, Izet Hajrović je ove europske sezone ušao u – historiju Dinama! A pred njim su još četiri utakmice u grupi te, vjerujemo, i barem dvije u europskom proljeću. Hajro ima priliku postati najbolji Dinamov strijelac u jednoj Dinamovoj europskoj sezoni otkako postoji modri klub! I ne samo to, uz šest europskih pogodaka Hajrović je i tri puta bio asistent. Po učinku je pri samom vrhu europskih takmičenja.

Sve ove brojke sugeriraju da je transfer Hajrovića jedan od najboljih Dinamovih transfera ikada. Recimo, Sammir i Soudani su u Europi postigli po 13 pogodaka, ali oni su dugi niz godina bili u plavoj svlačionici, Hajrović ih ima priliku dostići ako i dalje bude odijevao plavi dres. A po svemu će biti tako jer, kažu u klubu, uopće ne razmišljaju o mogućem njegovu daljnjem transferu, iako bi se na ovakvom Hajroviću mogao zaraditi velik novac. Svima je sad u plavom klubu najvažnije europsko proljeće, ali i izgradnja momčadi za budućnost. Izet su uklapa u tu priču, sjajno se snašao u Dinamu, u Maksimiru je pronašao sveti gral svoje karijere, navodi novinar Jutarnjeg lista u tekstu.

– Smatram da ću s Dinamom napraviti veliki korak unaprijed!

To je kazao Hajrović kad se predstavio u Maksimiru. Ne da je napravio korak naprijed, nego je to bio korak od sedam milja! A u plavom domu je tek nešto više od devet mjeseci. Što li će nam još ponuditi taj sjajan igrača i beskrajno simpatični lik?

KOMENTARI