instant fap

Hrvatska: Hapšenje sudija koje je Zdravko Mamić optužio za korupciju

Hrvatska: Hapšenje sudija koje je Zdravko Mamić optužio za korupciju

U Osijeku je jutros počela velika akcija USKOK-a i hapšenje sudija koje je Zdravko Mamić optužio za korupciju.

Bivši čelnik NK Dinamo koji je od hrvatskog pravosuđa i izdržavanja zatvorske kazne spas pronašao u BiH – Zdravko Mamić je trojicu sudaca Županijskog suda u Osijeku teško optužio za korupciju.

RTL javlja da je među onima koje je javno optužio za uzimanje mita i sudija Županijskog suda u Osijeku koji ga je osudio.

Objavljene su i fotografije na kojima se vidi da je Mamić bio itekako blizak sa sucima Zvonkom Vekićem i Darkom Krušlinom, a Državno sudbeno vijeće zbog afere ih je i suspendiralo.

Zdravko Mamić koji se nalazi u BiH je u oktobru USKOK-u dostavio USB stick s optužbama na račun sudija, a 16. marta je, dan nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio prvostepenu presudu te kaznu od šest i po godina zatvora, na konferenciji za novinare u Mostaru za korupciju i primanje mita optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu, osječke sudije Vekića i Krušlina, dok je Vrbana nazvao “kriminalcem, koji će koji će kad tad biti smijenjen”.

Ustvrdio je kako ga je sudac Vekić reketario i tražio da ga postavi za predsjednika suda u Osijeku te da mu je isplatio više od 500 hiljada eura, koje je trebao podijeliti s Krušlinom i Antom Kvesićem, za što, kako tvrdi, ima dokaze.

U međuvremenu je putem društvenih mreža pozvao suce koje je u svojim javnim istupima prozvao za korupciju da podnesu ostavke, navodeći kao i u nekoliko ranijih objava da je došlo vrijeme za ”reformu pravosuđa”.

KOMENTARI