instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Hrvatska ide ka normalizaciji: Slijede probni događaji za povratak koncerata, vjenčanja…

Hrvatska ide ka normalizaciji: Slijede probni događaji za povratak koncerata, vjenčanja…

I dok se u BiH još uvijek čeka masovna vakcinacija, a o koncertima i sličnim događajima samo sanja, u Hrvatskoj se uveliko pripremaju za povratak u “normalu” i ljetnu turističku sezonu.

Naime, hrvatski ugostitelji jučer su sa Stožerom civilne zaštite dogovorili sve detalje plana za povratak normalnog u industriji svadbi, evenata i koncerata.

Prvi korak će biti da se odrade probni događaji i ako sve prođe dobro, vraćaju se koncerti i tradicionalne velike svadbe.

Pravi koncert pjevač Damir Kedžo nije odradio od početka pandemije. U međuvremenu je i prebolio koronu, a prije dva dana je bio i na vakcinaciji muzičara i spremno čeka zeleno svjetlo stožera.

”Na cesti nisam, gladan nisam, struju plaćam. Ne mogu reći da mi je bilo toliko grozno, ali bez veze mi je zbog činjenice jer ja živim za pjevanje i pjevam za publiku i kad to nemaš, naravno da ti to fali”, rekao je za Dnevnik hr.

Na sastanku sa Stožerom, ugostitelji su dogovorili da će u četvrtak ipak prvo odraditi probni poslovni event.

”Gdje će biti gosti isključivo cijepljeni s dvije doze, u trajanju od četiri sata. Sedam dana nakon toga pristupaju PCR testu da vidimo kako je prošao domjenak”, objasnila je Žakline Troskot, predsjednica Nezavisnog udruženja ugostitelja.

Već u subotu slijedi probna simulacija svadbe.

”Oko 120 uzvanika, cijepljeni s dvije doze, preboljeli koronu unazad 180 dana i sa negativnim PCR testom. Održat će se klasična ceremonija uz večeru i uživo glazbu”, govori Troskot.

Nakon svadbe slijede i prvi probni koncerti koje iščekuje cijela event industrija koja živi jedino od pomoći države.

Na pozornici popularne zagrebačke Tvornice kulture u posljednjih je godinu dana održan samo jedan koncert i to tek prošli mjesec.

”Oko 150 tisuća radnih mjesta u Hrvatskoj, ako ovoj koncertnoj industriji pribrajamo kompletnu event industriju. Mi smo svi u nadi da prema koncu godine, da će procijepljenost biti takva da normalno počnemo funkcionirati jer mi ne priznajemo novo normalno, želimo se vratiti na staro”, rekao je direktor Tvornice kulture, Dražen Goreta.

Čini se da bi se u Hrvatskoj uskoro snovi mogli pretvoriti u javu i da bi se kulturni i društveni život polako i oprezno, ali sigurno, mogao vraćati u doba prije koronavirusa i da bi ponovo mogli uživati u svirkama, koncertima, većim vjenčanjima…

KOMENTARI