instant fap

Hrvatska: Sprema se 20.000 otkaza

Ministar finansija Hrvatske Slavko Linić izjavio je da će mnogim građanima iduća godina biti još teža i najavio da će 20.000 zaposlenih u javnom i državnom sektoru dobiti otkaze. On je u Dnevniku HRT rekao da će država spasavati firme koje su u problemima, ali imaju tržište, dok će razvlastiti vlasnike.

– Kada likvidnost “krene” i kad se s tržišta maknu oni koji nam nisu potrebni, i banke će moći da plasiraju svoj novac s manje rizika – dodao je on.

Padanje BDP od 2,2 odsto nije obeshrablilo Linića, i dalje je uvjeren da ćemo na kraju godine biti “na nuli”.

– Vi koji se bavite poslom, morate plaćati porez, radnike i dobavljače. Obaveze su obveze i to se mora platiti. Vlada je tu da vam pomogne u rješavanju postojećih dugova – nagodbama – poručio je Linić.

Osvrćući se na prijedlog zakona o finansijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi koji je Vlada danas poslala u parlamentarnu proceduru, on je rekao i da jedinice lokalne samouprave moraju poštovati rokove i plaćati svoje obaveze u roku od 30 dana.

Oni koji to ne mogu moraće rezati, naglasio je hrvatski ministar finansija, navodeći da će 44 milijarde kuna neplaćenih obaveza privreda morati da riješi u roku od 60 dana.

 

(Vijesti.ba)

KOMENTARI