Hrvatski mediji otkrili detalje priznanja: Sestra je ubila sestru, ovo je motiv

HomeVijestiGlobus

Hrvatski mediji otkrili detalje priznanja: Sestra je ubila sestru, ovo je motiv

Idete u Hrvatsku? S ovim kunama više ne možete plaćati

“Ubila sam je! Zatukla!”

To je Smiljana Srnec, 45-godišnja sestra Jasmine Dominić, u subotu predvečer izbacila iz sebe u čakovečkoj policiji. Iako u tom trenutku ona formalno nije bila uhićena, otkrila je tajnu koju je čuvala možda i punih 19 godina. Nije bila nervozna, tražila je čik-pauze te bi povremeno odlutala mislima.

U neformalnom razgovoru s policajcima spomenula je i to da je dograbila prvo što joj se našlo pri ruci.

Bio je to komad neke letve, grede, uglavnom bila je riječ o drvenom predmetu kojim je udarila sestru posred čela. Jedanput, dvaput… Tačnog broja udaraca nije se mogla sjetiti. Ali, kad je shvatila da je mrtva, spremila je tijelo u Končarev zamrzivač koji je kasnije odvučen pod stepenice, i to tako da se uopće nije mogao otvoriti, piše Jutarnji.hr.

Jasminino tijelo spremila je u zamrzivač, omotala ga u foliju i tu je tajnu skrivala gotovo dva desetljeća. Tužiteljstvo kao datum smrti navodi razdoblje između 2000. i 2001. godine jer i osumnjičena ne može vremenski točno locirati kad je “vmorila” (ubila nap. a.) svoju sestru.

Iz njezina neformalnog priznanja nazire se da je zavist prema mlađoj sestri bila glavni motiv zločina, ali nije nepoznato da je među njima bilo i svađa. Navodno zbog jednog mladića.

“Ona je imala sve, a ja ništa. Njoj su dali sve, a meni ništa!”, govorila je nepovezano u policiji, mislivši pritom i na odnos roditelja prema njoj i sestri. Međutim, u trenutku dok je otkrivala svoju priču o tijelu u zamrzivaču u prizemlju kuće u Novoj ulici 29 u Palovcu, govorila je to bez prisutnosti odvjetnika. Formalno je bila uhićena u 22 sata. Nakon što je čakovečki odvjetnik Davorin Zlatarek došao u policiju, savjetovao joj je da ne daje nikakav iskaz. Ona ga je poslušala i odlučila šutjeti o sumnjama na ubojstvo.

No, prije toga je izašlo iz nje ono što je skrivala gotovo dva desetljeća. Uvjerila je i sebe, i roditelje, i vlastitu kćer da je Jasmina živa, a sve vrijeme Končarev zamrzivač koji je “gutao” struju kao lud skrivao je tijelo njezine mrtve sestre. Čini se da je Jasminin najveći krimen bio to što je bila uspješnija od svoje sestre. Smiljana je čak i vlastite roditelje uvjerila da je završila školu iako je bila iz nje izbačena. No, ipak se čini da je sukob oko mladića bio “okidač”. Kad je tačno zatukla vlastitu sestru, Smiljana se nije mogla sjetiti.

Jer, od tada do prošle subote, kada je njezino tijelo otkriveno u zamrzivaču prošle su godine.

Prijelom lubanje u čeonom dijelu

Obdukcija koja je obavljena jučer u čakovečkoj Općoj bolnici potvrdila je da je tijelo nađeno u zamrzivaču u subotu u Palovcu tijelo nestale Jasmine Dominić.

Utvrđeno je također da je umrla nasilnom srmću zbog prijeloma lubanje u čeonom dijelu i da je dobila najmanje dva udarca tupim predmetom, najvjerojatnije drvetom.

Prema izjavi Darka Galića, varaždinskog županijskog državnog odvjetnika, danas ujutro bi osumnjičena trebala biti dovedena u varaždinski Županijski sud i ispitana, nakon čega će biti privedena sucu istrage radi određivanja istražnog zatvora. U međuvremenu je angažiran i novi branitelj, čakovečki odvjetnik Krešimir Golubić koji je i kontaktirao obitelj, ali koji nam jučer nije odgovarao na pozive. Formalno, priznanja nema, a Davorin Zlatarek koji joj je bio određen kao branitelj po službenoj dužnosti izuzet je iz postupka jer je kao tužitelj prijašnjih godina postupao upravo u predmetu vezanom uz nestanak Jasmine Dominić.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0