instant fap
NaslovnicaTech & Gadgets

Huaweijev HarmonyOS stiže 2. juna

Huaweijev HarmonyOS stiže 2. juna

U posljednje vrijeme je bilo mnogo zvaničnih i nezvaničnih informacija o Huaweijevom operativnom sistemu HarmonyOS, a sada je poznato da će biti predstavljen 2. juna.

Barem tako tvrde izvori koji su otkrili novosti za HuaweiCentral, a objavljen je i promotivni poster povezan s događajem.

Na istom događaju će biti predstavljena dva nova uređaja, a to su Huawei MatePad Pro 2 i Huawei Watch 3, koji dolaze kako bi djelomično pomogli lansiranje poboljšane verzije operativnog sistema, koja je tehnički HarmonyOS 2.0.

Sve se dobro uklapa s ranijim glasinama, a HarmonyOS 2.0 programu će se priključiti i stariji uređaji uključujući Huawei Mate 40 seriju.

Kao što je poznato HarmonyOS je već prisutan i koristi se za neke IoT i TV uređaje, no sada stiže na mobitele i tablete kao pravi rival Androidu koji razvija Google.

Otkako je Amerika uvela sankcije i zabranila poslovanje između Huaweija i američkih kompanija poput Googlea, uređaji poput Huaweija P40 su stigli s “ogoljenom verzijom” Androida bez ikakvih Googleovih aplikacija i Google Play Storea.

Ovi softverski nedostaci su predstavljali hendikep za odličan hardver, no HuaweiOS 2.0 bi trebao označiti početak novog poglavlja u Huaweijevoj priči, čak i ako dostupnost aplikacija nastaviti biti problem sve dok Huawei ne uvjeri velike developere da prebace svoje aplikacije na novi OS.

KOMENTARI